Audi RS 5 se pregătește pentru noul deceniu

2020-Audi-RS5-Coupe-Sportback-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

De nicăieri, Audi a prezentat noile RS 5 și RS 5 Sportback, versiunile facelift ale coupe-urilor de înaltă performanță din Ingolstadt.

Partea frontală a primit o grilă Singleframe mai late, guri de ventilație deasupra grilei și o bară spate ceva mai agresivă. Aripile au fost lățite cu 40 mm, iar farurile Matrix LED au fost închise la culoare. Nu a fost uitat nici spatele mașinii ce dispune acum de un difuzor redesenat.

Dacă vă miră faptul că cele patru inele nu se văd chiar așa de bine, asta este pentru că atât emblema Audi, cât și cea RS 5 pot fi comandate acum în culoarea neagră. Noi sunt și nuanțele Turbo Blue sau Tango Red, iar jantele de 19″ sunt completate acum de unele noi de 20″ cu cinci spițe groase care nu prea se potrivesc cu imaginea generală a mașinii, mai ales în nuanța aceea de bronz mat.

De la A4 facelift, RS 5 a primit noul sistem de infotainment MMI cu ecran de 10.1″ înclinat puțin spre șofer. Audi Virtual Cockpit cu ecran de 12.3″ rămâne opțional (mă mir), șoferii pot programa acum două moduri RS individuale precum la BMW M sau Audi RS 6 Avant sau RS 7 Sportback, iar scaunele RS sport sunt îmbrăcate în standard cu Alcantara și piele. Ca de obicei, piele Nappa fină se regăsește pe lunga listă de echipamente opționale. Aceasta poate fi specificată cu pachetul RS design ce aduce accente gri sau roșii.

Motorizarea 2.9 V6 TFSI biturbo a rămas neschimbată. Produce 450 CP, 600 Nm și transmite puterea către toate cele patru roți prin intermediul transmisiei automate Tiptronic (ZF 8HP) cu opt rapoarte și a tracțiunii integrale quattro cu diferențial central Torsen. Atât RS 5 Coupe, cât și RS 5 Sportback accelerează de la 0 la 100 km/h în 3.9 secunde și se plafonează la 250 km/h, fiind limitate electronic. Apropo de diferențialul Torsen, Audi va pune la dispoziție și un diferențial spate sport ce împarte puterea între cele două roți ale punții posterioare.

Până va ajunge în România, Audi RS 5 va avea un preț de pornire de 83.500 Euro cu TVA în Germania indiferent de numărul de uși pe care vrei să îl ai.