Mercedes-Benz Vito facelift aduce Apple CarPlay și finisaje noi

2020-Mercedes-Vito-27

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Mercedes-Benz a introdus faceliftul modelelor Vito și eVito, două van-uri situate în gamă sub Clasa V, deși asemănarea dintre cele două este izbitoare.

Cele două modele trebuiau prezentate inițial la Salonul Auto de la Geneva, însă știm cu toții de ce acel eveniment a trebuit anulat. Schimbările exterioare nu sunt majore, doar grila modificată poate trezi atenția cunoscătorilor.

La interior a avut loc o evoluție ceva mai palpabilă. Noile sisteme de infotainment Audio 30 și Audio 40 dispun acum de un ecran tactil de 7″ și compatibilitate Apple CarPlay & Android Auto. Pentru o ambianță puțin mai premium, tapițeria a fost schimbată, gurile de aerisire laterale sunt acum rotunde, iar pachetul opțional Chrome Package adaugă finisaje piano black și crom în jurul acelor guri de ventilație noi.

Versiunile de marfă pot fi echipate acum cu o podea ultraușoară opțională. Aceasta este construită dintr-un plastic foarte rezistent ce mărește sarcina utilă a mașinii cu 15 kg. Îi credem pe cuvânt. Indiferent de caroserie, Vito poate fi echipat cu Active Brake Assist ce frânează în caz de coliziune iminentă și cu tempomat adaptiv Distronic pentru prima dată. Mai interesantă este oglinda retrovizoare cu display LCD și cameră de luat vederi pentru momentele când încărcătura nu îți permite să vezi în spate sau atunci când conduci un Vito de marfă.

Motorizările noului Vito acoperă un spectru larg de puteri, ba chiar există și o versiune electrică:

  • 1.7 Turbodiesel 102 CP, 270 Nm M6
  • 2.0 Turbodiesel 136 CP, 330 Nm M6
  • 2.0 Turbodiesel 163 CP, 380 Nm 9G-Tronic
  • 2.0 Turbodiesel 190 CP, 440 Nm 9G-Tronic
  • 2.0 Turbodiesel 239 CP, 500 Nm 9G-Tronic 0-100 km/h în 7.9 s, 210 km/h V-MAX
  • eVito: 204 CP, 160 km/h V-MAX, 421 km autonomie, încărcare rapidă DC 110 kW 10-80% în 45 minute.

Tracțiunea spate (propulsia) este oferită în standard, dar tracțiunea integrală se va regăsi pe lista de opționale, utilă mai ales în condiții de aderență vitregă. Utilă va fi și suspensia pneumatică Airmatic ce îi permite mașinii un confort sporit, dar și posibilitatea de a ridica garda la sol cu 35 mm sau de a o coborî cu 10 mm.

Noul Mercedes-Benz Vito va putea fi cumpărat începând cu data de 1 aprilie 2020, având un preț în Germania de 22.600 Euro fără TVA. eVito va veni la vară, dar nu se știu prețurile.