Bentayga V8 Design Series, ediție specială by Mulliner

fbfcfece-2019-bentley-bentayga-v8-design-series-4

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Bentley a lansat o versiune specială pentru Bentayga V8, cea mai vândută motorizare pe SUV-ul britanic.

Bentayga V8 Design Series este destinată clienților care vor și ceva exclusivitate atunci când dau aproape 250.000 euro pe un SUV. Printre detaliile particulare noii serii se numără jantele Palladium Grey Paragon cu șapte spițe și căpăcele fixe, ca la Rolls-Royce. Bara față și fusta sunt vopsite în culoarea caroseriei, iar evacuarea dublă este vopsită în negru glossy. Un set de embleme subtile Design Series completează aspectul exterior.

Atât exteriorul, dar mai ales interiorul sunt realizate de divizia specială Mulliner. Cabina poate fi aleasă în una din patru teme cromatice: Pillar Box Red, Orange, Mulliner White, Klein Blue sau Beluga. Mai mult, britanicii s-au gândit că ar fi bine ca bordul și consola centrală să fie decorate în nuanțe contrastante. Da, pielea este perforată, nici nu ne gândeam la altceva.

Alte detalii ce merită menționate sunt finisajele de carbon sau piano black, centuri de siguranță în două nuanțe, praguri iluminate, scaune față Comfort, pedalier perforat din aliaj sau preșurile groase și moi pentru picioarele pasagerilor. Între gurile de ventilație centrale stă mândru un ceas Breitling ce costă, mai mult ca sigur, cam cât un Logan nou, dacă nu mai mult.

În ceea ce privește motorizarea, nicio schimbare, același V8 biturbo de patru litri de origine Porsche pe care îl mai găsim pe Panamera Turbo, Cayenne Turbo sau Continental GT V8. Acesta produce 550 cai putere, 770 Nm și poate propulsa bestia din Crewe până la 100 km/h în doar 4.5 secunde. Viteza maximă este de 290 km/h, sau cu 4 km/h mai ridicată decât la Cayenne sau Cayenne Coupe cu același motor.