Bentley Flying Spur, lux garantat la 180.000 Euro

d8daa475-2020-bentley-flying-spur-first-edition-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Bentley a detaliat prețurile noului Flying Spur, limuzina sa ce va concura cu viitorul Rolls-Royce Ghost. Britanicii vor 180.400 Euro cu TVA pe Bătrânul Continent, sau cât un Huracan Evo, dar stați liniștiți, niciun exemplar nu pleacă de pe poarta fabricii din Crewe fără câteva mii de euro bune băgate în opționale.

Spre exemplu, Bentley a ținut să precizeze faptul că 80% dintre clienți au optat pachetul Mulliner Driving Specification ce aduce tapițerie brodată cu model rombic, fețe de uși îmbrăcate în piele tridimensională, plafon îmbrăcat în piele, jante de 22″, embleme Bentley brodate pe tetiere și capace de ulei și combustibil făcute să arate precum niște bijuterii. Totodată, 60% dintre fericiții cumpărători au mers pe Flying Spur First Edition care se poate recunoaște după emblemele First Edition exterioare și interioare inspirate din drapelul Marii Britanii, dar și după pachetul de dotări standard ce ar fi opționale dacă ai lua un model standard. Printre acestea se află emblema Flying B retractabilă electric, display-ul rotativ al sistemului de infotainment, luminile ambientale și pachetul Touring Spec.

Aflat la a treia generație și pierzând numele de Continental încă de la a doua, Flying Spur este, în mare parte, o versiune cu patru uși a celebrului Coupe și totodată al patrulea model construit pe noua platformă MSB a grupului Volkswagen după PanameraContinental GT și Continental GT Convertible.

Față de fratele său cu două uși, Flying Spur dispune de un design puțin mai angular și muscular, iar stopurile continuă tema rectangulară a modelului precedent, ignorându-le pe cele rotunde ale lui Continental GT. Cu toate acestea șasiul din aluminiu și materiale compozite sau barele anti-ruliu de 48V sunt o evoluție a celor de pe GT. Farurile LED Matrix cu efect de cristal și inele cromate înglobează ADN-ul Bentley extraordinar de bine, jantele de 21″ sunt impunătoare, iar emblema Flying B este retractabilă și iluminată.

Ca să ajute o mașină de asemenea gabarit să vireze și să meargă precum o sportivă, Bentley a adus pe Flying Spur un sistem de tracțiune integrală numit Active All-Wheel Drive și un sistem de direcție integrală ce poartă numele de Electronic All-Wheel Steering. Suspensia pneumatică ascunde arcuri cu trei camere pe fiecare colț și este cea care menține mașina confortabilă chiar și când rulezi cu viteză mare. Mulțumită acestor factori, englezii se laudă cu subvirare aproape zero.

Motorizările vor fi identice cu cele ale lui Continental GT, însă pentru moment a fost detaliată doar versiunea de top. Este vorba despre un W12 cu 635 cai putere și 900 Nm împerecheat la o transmisie automată cu opt rapoarte și dublu ambreiaj. Vă zic un mic secret, este PDK-ul de pe Panamera. Flying Spur atinge 100 km/h în 3.8 secunde și se plafonează abia la 333 km/h.

Cu un ampatament mai lung cu 130 mm, limuzina mică Bentley promite lux și rafinement nemaiîntâlnit în segment. Tot bordul și consola centrală au fost preluate la frații săi în două uși, inclusiv panoul central rotativ prin care poți alege ce poți să vezi, fie ecranul sistemului de infotainment de 12.3″, fie trei ceasuri analog, fie o placă de furnir.