Mulliner s-a ocupat de cel mai tare Bentley din istorie, noul Bacalar

Bentley-Bacalar-356

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

După succesul înregistrat cu 100 GT Concept, Bentley și Mulliner au hotărât să producă 12 exemplare dintr-o versiune de stradă a acestuia.

Și uite așa a apărut noul Bentley Mulliner Bacalar, botezat astfel după Laguna Bacalar din peninsula mexicană Yucatan. Mașina are o prezență unică, trăsăturile și forma generală a conceptului fiind păstrate. Grila este ceva mai mică, farurile se extind cu ajutorul luminilor de zi full LED, gurile de aerisire au fost lărgite pentru a putea furniza oxigen către propulsorul termic, ecartamentul este cu 2 cm mai lat decât al unui Continental GT, iar jantele de 22″ nu par deloc supradimensionate, ba chiar au un design plăcut. Spatele a fost ascuțit, diferit față de ce știe să facă Bentley, adică sculpturi voluptuoase, iar spre deosebire de 100 GT Concept mașina dispune de un difuz de aer ce încastrează două terminații ale evacuării.

Nu este nicio surpriză faptul că interiorul este o evoluție a celui de la Continental GT Convertible, dar aici avem doar două locuri. Bordul este construit dintr-un material sustenabil numit Riverwood, creat din copaci căzuți din cauze naturale, iar modelul scaunelor au avut nevoie de 148.199 cusături individuale pentru a fi realizat. Piele în două nuanțe, finisajele cromate, ceasul din centrul gurilor de ventilație și logo-urile Bacalar, toate sunt specifice acestei mașini.

Motorizarea este probabil cel mai dezamăgitor aspect al acestei decapotabile de super lux. Desigur, nu mă așteptam să aibă sistemul de propulsie electric cu peste 1.300 cai putere al conceptului, însă mă așteptam să fie un motor mai puternic decât al vechiului Supersport (710 CP). Dar nu, avem un W12 TSI de șase litri, supraalimentat cu două turbine, ce produce 659 cai putere și 900 Nm. Transmisia folosită este aceeași automată cu dublu ambreiaj și opt rapoarte de origine Porsche pe care o știm de la Panamera și Conti GT.

Nu avem cifre de performanță, oricum nu contează prea mult, dar Bacalar dispune și de un sistem de amorizoare controlate eletronic de 48V numit Dynamic Ride System ce promite o ținută de drum responsivă, manevrabilitate excelentă și rafinament în toate condițiile.

Dacă vrei să comanzi noul Bentley Mulliner Bacalar, te-ai hotărât prea târziu, toate cele 12 exemplare planificate sunt deja măritate.