WOW WOW WOW vezi GALERIE FOTO cu decapotabila de 800 CP de 400.000 euro!

6d4f5f75-ferrari-812-gts_05

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Ferrari a renunțat la plafonul textil pentru modelele sale decapotabile în 2010 odată cu 458 Spider, dar cine dorea un Căluț Cabrat cu motor V12 cu plafon escamotabil trebuia să fie unul dintre acei clienți super mega ultra bogați ce aveau acces la versiunile super limitate gen F60 America, 575 Superamerica sau 550 Barchetta.

Producătorul italian și-a dat seama că poate face o grămadă de bani dacă pune un astfel de model în producția de serie, așa că au lansat noul 812 GTS, versiunea descoperită a lui 812 Superfast.

Asta înseamnă că sub capota lui GTS se regăsește un V12 aspirat de 6.5 litri ce produce 800 CP și 718 Nm, făcând din această mașină cea mai puternică decapotabilă de serie cu plafon acționat electric din lume. Trivia: motorul F 140 GA V12 este o evoluție a lui F 140 B pe care îl știm de la Ferrari Enzo. Toate V12-urile Ferrari de la Enzo încoace sunt evoluții ale acelui propulsor. Revenind. 812 GTS poate atinge 100 km/h în mai puțin de 3 secunde, 200 km/h în 8.3 secunde (cu o zecime de secundă mai lent decât la fel de noul F8 Spider), iar viteza maximă este de 340 km/h.

La fel precum ruda sa cu motor amplasat median, 812 dispune de un plafon metalic acționat electric ce poate fi capotat sau decapotat în 14 secunde la viteze de până la 45 km/h. Un deflector de vânt asigură faptul că freza ta scumpă va rezista drumețiilor decapotate. Mai mult, un geam electric de stică amplasat în spatele pasagerilor poate fi coborât atunci când mașina este capotată pentru ca tu să auzi orchestra cu 12 instrumente chiar și atunci când vremea este rea sau când vrei să mergi mai repede.

Spatele a fost puțin schimbat pentru a putea acomoda plafonul nou, iar difuzorul a fost redesenat pentru a compensa pentru forța de apăsare pierdută prin alterarea aerodinamicii mașinii. O privire atentă va dezvălui două elemente negre situate deasupra parbizului. Acestea, spun italienii, reduc turbulențele și zgomotul aerodinamic pentru ca pasagerii să poată conversa fără să ridice prea mult tonul chiar și la viteze pentru care ți-ai pierde permisul.