BMW Seria 4

P90125027

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Acesta este primul Seria 4 din istoria BMW.

Constructorul german a decis ca modelele coupe și cabriolet ale Seriei 3 să poarte de acum indicativul 4.

Primul Seria 4 prezentat este un coupe dar după el vor urma Cabrioletul și un GranCoupe, o caroserie similară cu cea a Seriei 6 GranCoupe.

Deși tehnic este construit pe platforma Seriei 3, 4 Coupe are un design mult mai dinamic precum acesta iar acest lucru este vizibil mai ales în profilul mașinii și în desenul spatelui.

Comparativ cu Seria 3 pe care îl înlocuiește, Seria 4 este mai lung, mai lat dar și mai scund. Ampatamentul și ecartamentele au fost mărite și ele iar masa proprie este mai mică în medie cu 45 de kilograme față de fostul model.

Interiorul este bazat pe arhitectura de design a celui din Seria 3 dar desenul bordului este asemănător cu cel al Seriei 6 în dreptul pasagerului din dreapta. Toate opționalele și dotările Seriei 3 vor fi preluate integral pe Seria 4. Deisgur, liniile de echipare Sport Line, Modern Line, Luxury Line și M Sport vor fi disponibile și pentru el.

Trei motorizări au fost anunțate pentru debut: alimentate de benzină sunt 428i cu 245 CP și 435i cu 306 CP iar diesel a fost anunțat 420d cu 184 CP.

BMW Seria 4 se lansează în România în toamna acestui an.