BMW Seria 5 facelift

P90126641

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Pentru că intră în a doua jumătate a perioadei de viață, Seria 5 a primit un facelift minor.

Din 2010 și până acum, actuala generație a fost comercializată deja în peste un milion de exemplare, performanță neegalată de niciun alt model Seria 5 într-un timp atât de scurt. A venit deci momentul pentru un facelift pentru toată gama: limuzină, break și Gran Turismo. Acesta din urmă a fost modificat cel mai serios  la acest facelift în zona în care a fost cel mai criticat: portbagajul său a fost mărit acum cu 60 de litri ajungând la 500 de litri volum standard disponibil.

Seria 5 GT ca și limuzina și Touring-ul au primit blocuri optice noi, mici modificări la spoilere și la interior. Seria 5 va fi oferit de acum cu faruri bi-xenon în standard iar cele full-LED devin opționale. Luminile de semnalizare laterale sunt de acum incluse în oglinzile retrovizoare și, în premieră, pe lângă pachetul M Sport mai apar liniile de finisare Luxury și Modern. Noi modele de jante și culori de caroserie vor fi disponibile.

La interior se poate comanda un display mai mare pentru ConnectedDrive și controller-ul cu touch ce recunoaște scrisul de mână. Alte mici detalii au fost modificate – avem un nou selector pentru cutia de viteze și mici modificări la elementele decorative.

Cel mai puternic motor (ce nu poartă siglă M) este acum V8-ul de 4.4 litri dar cu putere crescută la 450 CP. Opt versiuni ale limuzinei, șapte motoare ale lui Touring, şi şase versiuni ale lui GT pot fi echipate acum cu sistemul de tracţiune integrală xDrive. O nouă motorizare de bază este disponibilă pentru limuzină și break: 518d cu patru cilindri în linie și 143 CP.