Renault Twin’Run Concept

240513ren

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Viitoarele modele de clasă mică și mini Renault vor fi minunate. Pentru că uite cum arată conceptul ăsta!

Acesta este probabil cel mai spectaculos concept Renault pe care l-am văzut de mulți ani încoace. Se numește Twin’Run și a fost prezentat în premieră mondială cu ocazia cursei de Formula 1 de la Monaco. Twin’Run A fost creat pentru a ne arăta liniile de design ce vor fi adoptate pentru noul Twingo dar și pentru a previziona un posibil viitor urmaș al faimosului Renault 5 Turbo și poate de aceea Renault a exagerat enorm atunci când a motorizat mica mașină de oraș cu trăsături moderne. Motorul V6 de 3.5 litri care propulsează mașinile din Megane Trophy a fost amplasat central în Twin’Run. Astfel, la o lungime foarte compactă de 3.7 metri, conceptul Renault are o distribuție aproape ideală a greutății pe punți: 43:57 față/ spate.

Motorul V6 dezvoltă o putere maximă de 316 CP și un cuplu de 379 Nm. Puterea este transmisă roților din spate cu ajutorul unei cutii de viteză secvențială, cu șase trepte și a unui diferențial cu patinare limitată. Twin’Run are o masă proprie de doar 950 kg astfel că atinge 100 km/h cu start de pe loc în 4.5 secunde și poate rula cu maxim 250 km/h.

Interiorul nu are nicio legătură cu un eventual Twingo sau urmaș pentru Renault 5 – a fost construit strict cu lumea curselor în minte: are scaune de curse Sparco cu centuri de siguranță de competiție, levier pentru cutia secvențială și frâna de mână amplasate lângă volan, un instrumentar de bord complet digital și bord și portiere îmbrăcate în Alcantara.