BMW Vision Neue Klasse: o privire în viitorul mărcii – toate detaliile în imagini

BMW Vision Neue Klasse • BMW Seria 3 ?

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

THE NEUE NEW, adică noul nou. FREUDE FOREVER, adică bucurie pentru totdeauna. Acestea sunt mesajele din jurul conceptului „Noua clasă”, care ne arată valorile importante pentru BMW – electric, digital, circular, centrat pe oameni – și cum vor fi mașinile viitoare.

 

Vedem o combinație de nou și cunoscut, inovație, avangardă, dar și linii retro și detalii familiare pentru orice BMW. Direcția mărcii este către „nevoile oamenilor”, către „mobilitate eficientă”, către „plăcere la volan” și digitalizare până la a fi o „interfață între lumea reală și cea virtuală”. 

Toate sunt cuvinte frumoase. Pe toate le-am mai auzit, și de la alte mărci, dar și de la BMW chiar nu demult, când au prezentat conceptul i Vision Dee. Asemănările dintre cele două concepte sunt evidente, doar că acum vedem o mașină mult mai apropiată de o formă finală, de o mașină pe care chiar s-ar putea să o vedem pe străzi în curând.

După ce va mai trece printr-un periaj care să mai curețe un pic din curaj și avangardă, dându-i-se un plus de realism și utilitate… Vision Neue Klasse se va transforma în Seria 3… probabil pentru 2025.

Vision Neue Klasse e ca o pânză albă pentru BMW – un start nou, un concept care ne prezintă direcția nouă în estetica mărcii. Se inspiră mult din proporțiile mașinilor din anii 1970, dar pune un strat de atletism contemporan deasupra. Agresivitatea tipică mărcii e și acum prezentă, dar într-un mod discret, mascat de linii prelungi, suprafețe curate, culori deschise și transparență.

Sigur că mașina e și o panoplie tehnologică, dar cred că nimeni nu se îndoia de capacitatea mărcii germane la acest capitol. Ce mi se pare mai important mie este că, dincolo de declarații și ideologii, dincolo de concepte futuriste și tehnologii complicate, BMW a venit – în sfârșit – cu o mașină frumoasă.
Dacă așa vor fi viitoarele BMW-uri, eu abia le aștept!

  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici