BMW X2 și MINI Countryman, povești urbane și artă stradală – toate la #NightDriveRO

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

BMW ne-a prezentat noile modele BMW X2 și Mini Countryman într-o experiență unică. Evenimentul intitulat NightDrive a constat într-o plimbare nocturnă prin București prin care nu am explorat doar mașinile, ci am trecut și printr-o lecție de istorie.

Înainte de toate, hai să aruncăm o privire la mașinile care ne-au plimbat pe tot parcursul serii – și începem cu BMW X2 (sDrive20i și eDrive30) ca să ne convingem că este fix genul de gladiator urban modern. Mai întâi ne-am convins de cei 170 CP pe puntea spate ai lui sDrive20i, apoi de cei 313 cai ai lui eDrive30. Sunt suficienți pentru oraș, la fel cum este și designul mașinii – a arătat a fi de-a locului oriunde am parcat-o.

În a doua parte a serii am trecut la MINI Countryman – și aici am avut o porție dublă: John Cooper Works, cu ai săi 300 de cai care se fac și mai auziți cu pops-and-bangs (deh, e un MINI sportiv în continuare) și Countryman E, ai cărui 204 cai sunt silențioși, dar eficienți (ajutați de cuplul instantaneu).

Acum că am trecut în revistă mașinile, hai să trecem și la ce am văzut pe parcursul turului. Și în primă fază, facem o scurtă lecție de istorie despre istoria automobilistică interbelică din România. Turul a debutat cu fabrica Ford din Floreasca (sau mai bine zis, ruinele), unde se fabrica modelul Ford V8 acum mai bine de un secol.

După, ne-am oprit la o fostă fabrică de trăsuri (unde se zvonește că s-ar fi produs automobile cu caroserii speciale), apoi am mers la universitate unde a existat o reprezentanță BMW dar și la Romană, unde Leonida&Co avea sediul central. Lecția de istorie s-a finalizat la Statuia Aviatorilor, unde Petre Cristea, întorcea în Marele Premiu al Bucureștilor.

După o pauză (binemeritată zicem noi) la FIX Botanical Bar, unde ne-am delectat cu băuturi (non-alcoolice, evident), am trecut la artă stradală și la MINI Countryman – dar de mașini am vorbit, deci o scurtă lecție artistică.

Am descoperit că Bucureștiul este plin de surprize și mai ales de murale – și aici vorbim de lucrări de artă, nu un graffiti mâzgălit pe un perete. De exemplu: portretul lui Ion Barladeanu, portretul lui Brâncuși și o expoziție de artă (în care am văzut și inspirație din lumea motorsport).

O noapte plină și un bun memento că Bucureștiul e frumos și noaptea, mai ales dacă știi unde să te uiți.

Imagini: Radu Chindris, Adrian Cobzasu, Bogdan Paraschiv, Ciprian Mihai
Linkuri: BMW RO
  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici