BMW X5: diesel sau hibrid plug-in?

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Nu doar prin simpla alegere a unei motorizări ajungi să fii economicos la consum, dar e un start bun. Mai rămâne să te decizi ce vrei să ai sub capotă.

Într-una dintre lungile călătorii avute în ultimele săptămâni cu un BMW X5 xDrive30d, am ajuns să mă gândesc că dacă vrei o mașină care să fie cât se poate de bună la toate — inclusiv la filmările car-to-car, pentru că are hayonul compus din două părți —, probabil că 30d-ul de la X5 ar fi în lista scurtă.

Pentru cei cu auzul fin, motorul de trei litri cu șase cilindri în linie este un bun acompaniament auditiv. Nu-mi dau seama dacă a fost de la faptul că mersesem cu multe electrice înainte, sau pur și simplu am o slăbiciune pentru motoarele în șase cilindri — sau poate amândouă —, dar pentru foarte mulți kilometri nici nu m-am sinchisit să pornesc muzica. La un moment dat am dat sonorul mai tare sub capotă, doar ca să-mi confirm încă o dată că 1) transmisia Steptronic de la BMW este absolut minunată și cu motorul ăsta și că 2) X5 este cel mai on-roader dintre SUV-uri, chiar și atunci când ți-l iei diesel. Nu de alta, dar 620 Nm sunt 620 Nm…

Dar probabil că nu ți-ai cumpăra diesel în mod special pentru performanțe, ci pentru că are cuplu și consumă puțin. Dacă știi și că a ajuns să fie atât de curat încât să emită mai puține noxe decât un motor similar pe benzină, atunci ai încă un lucru cu care să te lauzi în fața prietenilor.

Dar dacă vrei cumva și mai mulți cai-putere decât cei 265 ai lui 30d, dar și consum mai mic, atunci există și 45e în gama lui X5 pre-facelift, care are 394 de cai-putere (tot cu șase cilindri în linie, plus motor electric) și consum teoretic optim de 2 l/100 km, dacă te folosești în mod util de bateria lui mare și de capacitatea de a merge electric peste 80 de kilometri. Este un PHEV, deci tot ce trebuie să faci e să-l lași la încărcat în garaj peste noapte.

Dar cel mai important este că poți profita acum de ofertele de preț pentru unitățile X5 pre-facelift — fie 30d, fie 45e — aflate pe stoc. Acum e un moment oportun să mergi la cel mai apropiat dealer și să-i zici ce-ți place mai mult: diesel sau PHEV.

Imagini:
Linkuri: 
  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici