Byton aduce versiunea finală a lui M-Byte la Frankfurt

1ea809e5-byton-m-byte-exterior-13

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Byton M-Byte are relevanță pe piața auto deoarece are cel mai mare ecran de infotainment din industrie, de 48″. Am vorbit despre acesta într-un articol anterior.

La Salonul Auto de la Frankfurt, însă, mașina a putut fi văzută în versiune de serie. Foarte asemănătoare cu M-Byte Concept, SUV-Van-ul chinez nu poate fi numit frumos, însă are câteva trăsături interesante, precum stopurile sau modul cum montantul C unește plafonul de hayon.

Byton există pentru a crea concurență lui Elon Musk în China, deși mașina va fi exportată și în afara țării de origine. Alte detalii specifice lui M-Byte (nume prost ales, după părerea mea) sunt ecranul de 8″ de pe volan, camerele de luat vederi în locul oglinzilor clasice sau mânerele de uși ce au un mecanism subtil de pop-up când te apropii de ele.

Producția va începe undeva pe la mijlocul lui 2020, după ce Byton termină de utilat fabrica din localitatea Nanjing. Chinezii deja au peste 50.000 comenzi, dar această cifră mi se pare cam umflată, fie vorba între noi.

Nu am menționat asta până acum, dar v-ați dat seama că vorbim despre o electrică. Două versiuni vor fi disponibile:

  • RWD, 272 CP cu acumulator de 72 kW, 360 km autonomie
  • AWD, 408 CP cu acumulator de 95 kW, 435 km autonomie

M-Byte suportă încărcare rapidă DC de 150 kW, precum și încărcare mai puțin rapidă AC între 3.7 și 22 kW. Încarcă-ți SUV-ul la capacitate maximă și vei ajunge de la 0 la 80% încărcare în 35 minute. Un model de bază va costa echivalentul a 45.000 Euro fără TVA.