Cadillac CT6 facelift aduce un V8 nou-nouț la New York

Cadillac-CT6-VSport-02

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

La Salonul Auto de la New York vom avea ocazia de a vedea facelift-ul gamei CT6 și noua versiune de top, V-Sport, detaliată în imagini.

De ce este importantă această variantă? Pentru că ascunde sub capota lungă un nou V8, atenție, biturbo de 4.2 litri. Renunță americanii la cilindreea mare și la compresorul lor mecanic mult iubit? Este posibil să vedem acest motor și pe alte modele GM, precum Camaro sau CTS. În versiune V-Sport, aceasta produce 558 cai putere și 850 Nm, cifre respectabile. Urmând exemplul celor de la Daimler, turbinele sunt amplasate în interiorul V-ului pentru un turbo-lag minim și o împachetare eficientă a propulsorului. Puterea este transmisă tuturor celor patru roțile prin intermediul aceleiași transmisii automate cu 10 rapoarte regăsite pe noile Mustang și Camaro.

CT6 a fost lăudat în trecut pentru plăcerea pe care o oferă la volan, dar V-Sport primește și un diferențial blocant pe puntea spate și suspensie V-Sport cu amortizoare Magnetic Ride Control.

Toată gama primește pentru 2019 un sistem de infotainment îmbunătățit cu ecran tactil de 10”. Acesta își va face updateurile over-the-air prin tehnologia 4G LTE aflată la bord.

Printre sistemele de asistență ale șoferului aflate la bordul noului CT6 se numără Forward Collision Alert, Lane Change Alert cu Side Blind Zone Alert, Lane Keep Assist cu Lane Departure Warning, Rear Cross Traffic Alert, Forward/Reverse Automatic Braking și Safety Alert Seat. Va fi disponibil și un sistem de pilotare semi-autonom numit Super Cruise, dar din păcate nu pe V-Sport.