Cadillac nu renunță la berline, atacă Seria 3 cu noul CT4

2020-Cadillac-CT4-PremiumLuxury-025

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Cu toate că există un trend în rândul producătorilor americani de a renunța la berline în favoarea SUV-urilor, Cadillac este unul dintre acele branduri ce plusează pe ambele opțiuni, menținând faptul că luxul poate fi vândut sub mai multe forme.

Iar acum Cadillac vrea să atace segmentul berlinelor medii premium cu noul CT4, segment aproape sufocat de modele precum BMW Seria 3, Mercedes-Benz Clasa C, Audi A4, Jaguar XE, Lexus IS, Volvo V60 sau Tesla Model 3. Dar americanii au venit cu un model atrăgător, cu linii ce încorporează noul limbaj de design Cadillac fără a exagera anumite detalii. Mai mult, proporțiile sunt unele dintre cele mai corecte pe care le-am văzut în acest segment în ultimii ani.

Nici la interior nu dezamăgește, deși layout-ul general este oarecum simplist, iar ecranul sistemului de infotainment nu este la fel de modern precum cele de pe unii rivali. Dacă ar fi să laud ceva, ar fi ceasurile de bord tradiționale. A trecut ceva timp de când nu am mai văzut unele pe un model premium.

Fiind un model destinat pieței nord-americane, CT4 va propune doar opțiuni pe benzină cuplate la transmisii automate cu zece rapoarte și convertizor de cuplu (aceeași oferită de Ford pe Mustang). Deși tracțiunea spate este oferită în standard, clienții care vor ceva mai multă siguranță pot apela la tracțiunea integrală, oferită contracost. Platforma GM Alpha 2 este aceeași pe care Chevrolet a construit noul Camaro, deci ar trebui să fie una destul de reușită din punctul de vedere al manevrabilității.

  • 2.0 Turbo l4: 240 CP, 350 Nm AT10
  • 2.7 Turbo l4: 314 CP, 472 Nm AT10
  • V-Series 2.7 Turbo l4: 329 CP, 515 Nm AT10

Noul Cadillac CT4 va fi oferit cu patru echipări: Luxury, Premium Luxury, Sport și V-Series, fiecare având specificul său și țintește un anume tip de client. Deși toate vin mai mult decât decent echipate, V-Series dispune de terminații trapezoidale pentru evacuare, diferențial cu alunecare limitată și suspensia Magnetic Ride Control, deși aceasa nu este disponibilă decât pe versiunea cu tracțiune spate (propulsie pentru nostalgici). Mai avem un sistem de sonorizare Bose, un V-mode și un Track mode.

Cadillac a ținut să menționeze că orice echipare poate fi dotată cu sistemul SuperCruise ce menține viteza și banda pentru tine în regim de autostradă.