Cadillac XT4 traversează Altanticul cu un propulsor diesel

c7fcbed9-2019-cadillac-xt4-26

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

GM revine pe piața europeană cu SUV-ul de clasă medie XT4.

În locul motorizării 2.0 Turbo, XT4 va ajunge pe Bătrânul Continent cu un turbodiesel de doi litri ce dezvoltă 170 CP și 380 Nm. Dacă ar fi să bag mâna în foc, aș zice că este același propulsor de pe Insignia Gran Sport, însă cu 20 Nm mai puțin. Transmisia folosită este una GM cu nouă rapoarte, transmisie ce va transmite puterea fie punții față, fie tuturor roților.

Două echipări vor fi disponibile pentru început. Cea de bază poartă numele de Launch Edition și va veni în standard cu tracțiune față, finisaje exterioare din aluminiu, jante de 18″, hayon electric, scaune și volan încălzite, sistem de infotainment și navigație GPS, camere 360 grade, assistent la parcare, asistent la plecarea cu spatele, asistent la părăsirea benzii de rulare și sistem de recunoaștere a semnelor de circulație.

Launch Edition Sport este alternativa și va avea o grilă distincă, accente gloss black, stopuri clare, jante de 20″, pedale din aluminiu, volan sport, head-up-display, tempomat adaptiv cu funcție de pornire și oprire, precum și suspensie sport cu amortizoare adaptive.

Ambele echipări vor putea fi împerecheate cu pachetul Premium ce adaugă plafon panoramic, tapițerie din piele perforată, dar și scaune ventilate și cu funcție de masaj.

Noul Cadillac XT4 va avea un preț de 42.900 Euro cu TVA în Germania în versiunea Launch Edition. Pentru Launch Edition Sport clienții vor trebui să scoată din buzunar 49.200 Euro.