Cea mai frumoasă mașină de la Salonul Auto de la Tokyo e un Mitsubishi cu motor cu reacție și fără portiere

ff7a2a1d-mitsubishi-mi-tech-concept-4

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Unul dintre cele mai atractive concepte de la Salonul Auto de la Tokyo a venit de la Mitsubishi și poartă numele de MI-Tech.

Acesta este un buggy fără uși cu sistem de propulsie plug-in-hybrid și cu multă tehnologie. Sistemul de propulsie dispune de patru motoare electrice, unul în fiecare roată și un mic motor cu reacție în locul unui motor pe benzină. Mitsubishi declară că motorașul cu reacție produce multă putere pentru cât de mic este și poate merge cu motorină, kerosen sau alcool.

MI-Tech dispune de un sistem de tracțiune integrală numit Quad Motor 4WD System cu Dual-Motor Active Yaw Control pe fiecare punte. Având până și etrierii de frână electrici, aceștia pot răspunde instant și frâna mașina foarte eficient. Mai mult, sistemul S-AWC Integrated Vehicle Dynamics Control poate transmite puterea optimă fiecărei roți, ba chiar poate întoarce mașina la 180 grade, virând roțile spate în direcția opusă celei de mers.

Toate informațiile necesare șoferului sunt proiectate pe parbrizul Human Machine Interface, există o nouă generație MI-Pilot care poate conduce mașina pe aproape orice tip de drum, inclusiv în teren accidentat, iar butoanele de a bord dispun de o formă similară clapelor de pian. Detaliul care m-a impresionat atât la MI-Tech, cât și la Super Height K-Wagon Concept a fost forma și designul volanului, cu accente arămii în acest caz.