Cutia ciudată a lui Mitsubishi, Super Height K-Wagon Concept

51038e7e-mitsubishi-super-height-k-wagon-concept-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Salonul Auto de la Tokyo este și locul unde producătorii japonezi își prezintă cele mai noi buburuze urbane, numite kei-cars.

Acestea au o lungime limitată, așa că trebuie să obțină spațiul profitând de înălțime. Iar Mitsubishi Super Height K-Wagon Concept face exact acest lucru.

Deocamdată în stadiul de concept, dar gata să intre în producția de serie până la finalul anului, Super Height K-Wagon Concept dorește să fie kei car-ul pentru cei ce vor să parcurgă distanțe lungi. Totdată, japonezii se laudă cu cea mai largă deschidere a ușilor spate și cel mai mare spațiu pentru genunchii pasagerilor de pe banchetă.

Interiorul este cel ce m-a impresionat pe mine. Culori vii, un volan frumos, un ecran destul de mare al sistemului de navigație și multe spații de depozitare, micuța japoneză surprinde plăcut. Ok, nu o fi cea mai frumoasă mașină la exterior, dar grila Dynamic Shield este bine implementată, iar combinația de culori la exterior o face puțin mai atractivă. Japonezii oricum nu le cumpără pentru cum arată, ci pentru utilitate și costurile de exploatare scăzute.

Motorizarea va fi una de 660 cc, turbo. Mai mult nu au voie, așa că vor rămâne la acest prag. Mai important este pachetul de sisteme de asistență ale șoferului e-Assist ce include un sistem de menținere a benzii de circulație, un sistem de frânare autonom și o funcție ce previne micile tamponări provenite din aplicarea greșită a pedalei de accelerație.