Cea mai mare grilă auto? Noul Lexus LM

8d8660f9-lexus-lm-5

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Cine are nevoie de limuzine de lux atunci când există VAN-uri de lux? Dap, pe lângă Mercedes-Benz Clasa V, Lexus a lansat la Salonul Auto de la Shanghai VAN-ul LM. Acesta va fi disponibil pe diferite piețe asiatice și este destinat clienților bogați cărora le place să călătorească în spate.

Ați văzut un van cu o grilă mai mare decât acesta? Știi sigur că e vorba de un Lexus. Dar interiorul este locul unde se întâmplă magia. Cu toate că este un model de dimensiuni considerabile, LM nu poate găzdui decât patru pasageri, ce-i drept în confort desăvârșit. Locurile spate sunt efectiv niște fotolii de lux cu încălzire, ventilație, masaj și care sunt pline cu spumă ce se mulează pe corpul pasagerului, iar compartimentul față este despărțit de un perete cu un televizor de mari dimensiuni în el. Există și un panou glisabil din sticlă prin care se poate comunica cu cei din față.

Ecranul de 26″ poate fi conectat la diferite dispozitive, precum telefoane, tablete, player Blu-ray. Sonorizarea este asigurată de sistemul cu 19 difuzoare, frigiderul on-board îți poate răci 14 litri de șampanie sau alte băuturi, iar toate funcțiile pot fi controlate via toucscreenului ce se află între cele fouă fotolii.

Pe viitor va exista și o versiune tradițională cu șapte locuri, două pe rândul al doilea și trei pe rândul al treilea, invers față de modelul clasic.

Motorizările sunt unele destul de simple, LM 350 dispune de un V6 aspirat de 3.5 litri, iar 300 h este hibridul bazat pe un propulsor aspirat de 2.5 litri cu patru cilindri pe care îl știm de pe alte modele ale gamei.