Cel mai frumos concept al anului, Acura Type S

49e142d0-acura-type-s-concept-16

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Acura trece printr-o perioadă de ușoară renaștere. Pentru început, americanii primesc supercarul hibrid NSX sub siglă Acura. Producătorul japonez nu se descurcă rău nici în cel mai tare campionat de anduranță american, IMSA Weathertech Sportscar Championship, iar mâine va dezvălui acest concept superb, numit Type S Concept.

Type S Concept previzionează viitoarea generație Acura TLX, o mașină bazată pe Honda Accord. Ceea ce înseamnă că am putea vedea un acord ce arată așa.

Foarte rar observ mașini cu proporții atât de bune și linii atât de curate, neforțate. Botul dispune de grila pentagonală și de guri de aerisire destul de agresive. Dacă erau cu 10% mai mici probabil că mașina ar fi fost perfectă. Profilul este delicios. Îmi aduce aminte puțin de KIA Stinger, dar sunt sigur că nu a copiat nimeni pe nimeni. Din nou, proporțiile fac totul. Iar spatele, Dumnezeule. Ok, stopurile pot semăna de la distanță cu cele de pe Karma Revero sau Alfa Romeo Giulia, dar sunt atât de bine împerecheate cu eleronul subtil din fibră de carbon, difuzorul de aer din același material sau evacuarea cu patru terminații rotunde, că nici nu mai contează.

Aș fi schimbat modelul de jante, cu unul cu mai puține spițe, să se vadă mai bine sistemul de frânare Brembo cu patru pistonașe pe față.

Un V6 turbo va pune în mișcare versiunea de producție a lui Type S (să fie cel de pe NSX?), iar puterea va ajunge la toate patru roțile prin intermediul sistemului de tracțiune integrală Super Handling All-Wheel Drive (SH-AWD)

Modelul de serie va vedea lumina zilei în maximum doi ani, iar noi ne rugăm să primim și noi un Accord ce arată măcar pe jumătate precum conceptul Acura Type S.