Crossover decapotabil de la VW, noul T-Roc Convertible vine la Frankfurt

ecd1dba5-vw-t-roc-cabriolet-8

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Volkswagen a avut aproape mereu câte o decapotabilă compactă în gamă. Ultimele trei au folosit vechea platformă PQ35 a lui Golf 5. Eos nu se mai fabrică din 2016, Golf 6 Cabriolet nu se mai fabrică din 2016, iar Beetle Cabriolet nu se mai fabrică de luna trecută. Asta înseamnă că singura decapotabilă compactă a grupului VAG și singura construită pe platforma MQB este Audi A3 Cabriolet.

Producătorul german nu putea rămâne fără un model deschis în gamă, așa că în loc să aștepte apariția noului Golf VIII, a preferat să taie acoperișul crossoverului său compact, T-Roc și puf, T-Roc Cabriolet. primul crossover/SUV cu plafon textil escamotabil electric de la Land Rover Range Rover Evoque Convertible încoace.

Cu toate că a pierdut un acoperiș rigid și două portiere, T-Roc Convertible este cu 34 mm mai lung și dispune de un ampatament cu 37 mm mai lung decât versiunea obișnuită. Mai mult, pentru a nu se comporta precum o barcă, decapotabila a primit ranforsări în podea, aripi, portiere și în rama parbrizului.

Acoperișul textil se poate capota și decapota în nouă secunde la viteze de până la 30 km/h. Portbagajul măsoară acum 284 litri, sau cu 161 mai puțin decât crossoverul compact, dar cred că acest aspect nu îi va deranja pe viitori clienți, câți or fi ei.

Startul vânzărilor va include două propulsoare alimentate exclusiv cu benzină:

  • 1.0 TSI 115 CP 200 Nm M6
  • 1.5 TSI ACT 150 CP 250 Nm DSG7

Mașina va putea fi cumpărată împreună cu două pachete estetice, Style și R-Line. Noul VW T-Roc Convertible își va face debutul public la Salonul Auto de la Frankfurt din toamnă. Prețurile vor fi dezvăluite ulterior.