Cel mai negru automobil din lume vine la Frankfurt, BMW X6 Vantablack

P90363149_highRes

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

La Salonul Auto de la Frankfurt, BMW va aduce un X6 special. Mai precis, veți putea vedea cel mai negru automobil din lume, X6 Vantablack®.

Pe lângă faptul că salonul german va fi locul unde X6 G06 va avea debutul public, producătorul bavarez împreună cu Surrey NanoSystems s-au gândit că ar fi interesant să vopsească SUV-ul (sau SAC-ul, cum îl denumește BMW), cu vopsea Vantablack® VBx2.

Vantablack® VBx2 este atât de negru încât orice suprafață vopsită astfel își va pierde trăsăturile tridimensionale pentru ochiul uman și va părea bidimensioală. Practic, e ca și când te-ai uita într-o gaură neagră sau într-un vid negru. Acest lucru ar putea fi considerat periculos, așa că această versiune de VBx2 dispune de 1% reflexie, rămânând supernegru, dar permițând cel mai mic grad de reflexie.

Vanta înseamnă Vertically Aligned Nano Tube Array, adică o matrice din nanotuburi de carbon, de 50.000 ori mai subțiri decât firul de păr uman. Un centimetru pătrat conține un miliard astfel de nanotuburi aliniate vertical. Orice lumină ce va lovi această suprafață va fi absorbită aproape în totalitate și convertită în căldură.

Tehnologia este de origine aerospațială, iar prima versiune de Vantablack introdusă în 2014 putea absorbi până la 99.965% din lumina cu care intra în contact. Iar acum avem un BMW X6 astfel vopsit.