CES 2020: BMW notează prezența prin trei concepte futuriste

P90379535_highRes_bmw-i3-urban-suite-a

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Consumer Electronics Show (CES) 2020, care se desfăşoară la Las Vegas în perioada 7-10 ianuarie 2020, a devenit și o platformă unde producătorii auto își prezintă cele mai noi tehnologii sau viziuni, unele cu mari șanse de a ajunge în producția de serie.

BMW Group își anunță prezența la CES prin hastagul #ChangeYourPerception, iar standul companiei bavareze este dedicat acestei filosofii, cu experienţe şi demonstraţii practice care dau substanţă ideilor prezentate.

BMW i Interaction EASE oferă perspectiva unui viitor în care condusul autonom a devenit ceva obişnuit. Fără a avea un exterior bine definit, atenția este concentrată pe interior. Acest concept subliniază potenţialul de interacţiune intuitivă între pasager şi automobil, funcția principală fiind de detectare a privirii. Inteligenţa artificială detectează când un pasager îşi fixează privirea asupra unui obiect din afara maşinii şi îi oferă informaţii relevante despre el sau alte moduri de a interacţiona cu el.

Pentru a prezenta un mod complet nou de relaxare în timpul călătoriei, trei modele BMW X7 au fost echipate cu luxoasele ZeroG Lounger, care într-o formă similară vor fi gata pentru producţia de serie în câţiva ani. Pasagerul poate înclina spătarul scaunului până la 60 grade, putând totuşi să se bucure de confortul dat fără a avea vreo frică legată de siguranța în caz de impact.

Al treilea punct de atracţie expus de BMW este i3 Urban Suite, model ce are pasagerul în prim-plan. Doar scaunul conducătorului şi bordul au rămas neschimbate, restul fiind schimbat pentru a recrea ambianţa unui hotel boutique, acordându-se o atenţie specială dezvoltării durabile. 20 exemplare BMW i3 Urban Suite, care pot fi chemate prin intermediul unei aplicaţii, sunt în acţiune pe străzile din Las Vegas în această perioadă. Interiorul automobilului întâmpină pasagerii cu o ambianţă relaxantă mulțumită scaunelor tip lounge, care oferă spaţiu generos pentru picioare şi care dispun de Sound Zone, permiţând pasagerilor să reducă integral zgomotele provenite din mediul exterior.

Nu trebuie uitat nici standardul 5G, prezentă foarte vizibil în portofoliul BMW la CES. iNEXT, care va fi lansat în 2021, va dispune de conectivitate 5G, ceea ce ar putea face din BMW Group să fie primul producător auto premium din lume ce oferă noul standard de telecomunicație mobilă într-un automobil de serie.