CES 2020: Rivian va integra Amazon Alexa în modelele sale

Rivian-R1T-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Tesla este o companie de un succes atât de mare, încât alți producători mainstream sau companii tehnologice au decis să investească în rivalii acesteia pentru a avea o felie din piața autoturismelor electrice.

Așa investesc Ford și Amazon în Rivian, un producător ce vrea să intre pe piață cu un pick-up și un SUV, numite R1T și R1S. La CES (Consumer Electronics Show) 2020, americanii au anunțat faptul că noile modele vor avea Amazon Alexa integrat direct în sistemul de infotainment din fabrică.

Asta înseamnă că asistentul virtual Alexa va putea controla funcții precum climatizarea, geamurile, portbagajul sau chiar să comunice cu locuința smart a proprietarului. Mai mult, același lucru poate fi făcut și invers, proprietarul poate schimba anumiți parametri ai mașinii de pe canapeaua sa. Și toate acestea fără a fi nevoie de un smartphone. Mai mult, dacă există și un Echo Show sau Fire TV, atunci pot fi accesate și camerele de luat vederi.

Amazon are planuri mari, peste 100.000 dube de livrare vor avea asistentul Alexa integrat și vor începe să livrele pachete către clienți începând cu 2021. Pentru cele două autoturisme electrice Rivian mai avem de așteptat până la finalul anului 2020.