CES 2020: Hyundai și Uber vor să revoluționeze transportul urban cu o mașină zburătoare

Hyundai-Uber-5

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Uber și Hyundai au adus un concept întrăzneț la CES 2020. Cele două companii lucrează împreună pentru a lansa primele Uber Air Taxi, parte a rețelei aeriene de ride sharing Uber Elevate.

Este un proiect ambițios, Hyundai va construi vehiculele zburătoare, iar Uber se va ocupa de rețeaua aeriană de ride sharing, va pune la dispoziție spațiul aerian de transport, locațiile de aterizare și transportul terestru după aterizare.

Mașina zburătoare adusă de Hyundai la Consumer Electronics Show poartă numele de S-A1 poate avea o viteză de croazieră de până la 290 km/h, este electrică, poate zbura la altitudini între 300 și 600 metri și are o autonomie ce se apropie de 100 km. Doar patru pasageri vor putea lua loc la bord, iar pentru început va fi pilotată de către un om special pregătit, înainte de a se trece la automatizare. Comparativ cu un elicopter, Hyundai S-A1 dispune de mai multe elice pentru a minimiza zgomotul.

„Viziunea noastră cu Urban Air Mobility este să transformăm conceptul transportului urban. Ne așteptăm ca UAM să vitalizeze comunitățile urbane și să furnizeze mai mult timp de calitate pentru persoane. Suntem încrezători că programul Uber Elevate este partenerul ideal pentru a putea face acest produs inovativ disponibil cât mai multor clienți posibil”, Jaiwon Shin, șeful diviziei Hyundai Urban Air Mobility.