Renault aduce două modele hibride la Salonul Auto de la Bruxelles

2020-Renault-Captur-E-Tech-and-Clio-E-Tech

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Renault va prezenta două versiuni hibride ale lui Clio și Captur la Salonul Auto de la Bruxelles începând de mâine, însă noi vi le putem detalia începând de astăzi. Ele sunt diferite, așa că fiți atenți.

Clio E-Tech folosește un motor aspirat de generație nouă cu cilindreea de 1.6 litri (poate fi cu ciclu Atkinson, nu se știu detalii încă), un motor electric, o transmisie automată multi-mode complicată și o baterie de 1.2 kW. Rezultatul este cuantificat în 140 cai putere, un consum mediu cu 40% mai mic decât al unei versiuni cu propulsor termic convențional, precum și estimarea că 80% din circulația din mediul urban va fi făcută 100% în mod electric. Mai mult, mașina va emite mai puțin de 100 g/CO2 și va putea atinge până la 75 km/h în regim exclusiv electric. Nefiind un model ce se încarcă de la priză, bateria va primi energia recuperată la frânare.

Captur E-Tech are alăturată și emblema Plug-in Hybrid, ceea ce înseamnă că vorbim de același motor termic precum la Clio, aceeași transmisie complicată, un motor electric de putere mare (dar nespecificată), un HSG (High-Voltage Starter Generator) cum au majoritatea modelelor mild-hybrid și un acumulator de 9.8 kWh. Puterea este destul de mare, adică 160 cai putere, consumul mediu declarat este de doar 1.5 l/100 km, iar autonomia eletrică în regim WLTP este de 50 km în regim mixt și 40 km în regim urban. Totodată, viteza maximă pe care o poate atinge Captur E-Tech Plug-in Hybrid în regim electric este un respectabil 135 km/h.

Această versiune are și câteva moduri de rulare specifice:

  • Pure: Exclusiv electric
  • Sport: Toate motoarele lucrează pentru a oferi putere maximă, însă doar dacă bateria are suficient curent pentru a susține un asemenea sprint
  • E-Save: Mașina limitează uzul bateriei și al motorului electric pentru a putea folosi modul Pure în zone urbane sau unde dorește șoferul.

Renault Clio E-Tech și Captur E-Tech Plug-in Hybrid vor sta în vârful gamelor respective, deosebindu-se de versiunile obișnuite printr-un pachet estetic puțin modificat și prin lista de echipamente standard deosebit de bogată.