KIA Seltos, SUV-ul corect al americanilor

2021-Kia-Seltos-49

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Oricum am da-o, trebuie să ne obișnuim cu ideea că SUV-urile sunt acum norma când vine vorba despre autoturismul modern. Toți producătorii trebuie să scoată astfel de modele pe bandă rulantă pentru a putea supraviețui pe piață. Un exemplu concret este faptul că Ford a lansat un SUV electric cu emblema Mustang.

La Salonul Auto de la Los Angeles, KIA, brand ce are deja o gamă extrem de populată de crossovere și alte derivate, a adus noul Seltos, un vehicul polivalent de dimensiuni medii.

Seltos va putea fi comandat fie cu un propulsor aspirat pe benzină cu injecție directă de doi litri cu 148 cai putere și 179 Nm, fie cu foarte popularul 1.6 T-GDI de 177 cai putere și 265 Nm, pe care îl știm de pe aproape toată gama coreenilor. O transmisie CVT se va ocupa de transmiterea puterii unității aspirate, însă cea supraalimentată se va descurca de minune cu una cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte. Tracțiunea față va fi opțiunea de bază, însă mulți dintre clienți vor bifa tracțiunea integrală cu diferențial central blocabil și funcție de torque vectoring.

Cele cinci echipări vor atrage destui cumpărători americani și canadieni, dar cu toate că nu știm prețurile întregii game, o versiune de bază cu motorul 2.0 GDI și tracțiune integrală va porni de la mai puțin de 22.000$, care, dacă este să fim corecți, este un preț foarte bun. Interiorul va putea găzdui cinci pasageri, iar producătorul coreean chiar laudă spațiul de pe ambele rânduri de scaune, bancheta rabatabilă și volumul ajustabil al portbagajului.

Versiunile superioare vor răsfăța pasagerii cu un sistem de infotainment cu ecran tactil de 10.25″, radio prin satelit (foarte popular peste Ocean), Apple CarPlay, Android Auto, sistem de sonorizare BOSE, trei porturi USB și încărcare inductivă pentru smartphone.

Siguranța activă este reprezentată de echipamente precum Blind Spot Collision Warning, Blind Spot Collision Avoidance Assist, Highway Driving Assist, Smart Cruise Control cu Stop & Go sau sistem de frânare autonomă, găselnițe tehnologice ce nu lipsesc pe mașini de familie cu pretenții în ziua de astăzi.

Noua KIA Seltos se va situa în gama coreenilor între Soul și Sportage și va ajunge la dealerii americani în primul trimestru al anului 2020. Pot să o aducă și în Europa, designul modern, echiparea bogată și prețul tentant ar avea mulți fani pe Bătrânul Continent.