Chinezii primesc Skoda Rapid facelift, Scala mai are de așteptat

2020-Skoda-Rapid-Spaceback-and-Sedan-China-spec-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Nu prea vor mai fi știri în următoarea perioadă, dar câte una va răsări din când în când, precum noua Skoda Rapid pentru piața chineză.

Deși în Europa Rapidul a fost înlocuit de către hatchback-ul Scala, în Rusia și China au fost aplicate facelift-uri diferite ale vechiului model, pentru a-l aduce la zi.

Rapid este disponibil în China cu o caroserie de berlină în patru uși și cu versiunea hatch Spaceback, ceea ce înseamnă că liftbackul pe care îl primeam noi nu este disponibil. Ciudat, având în vedere utilitatea unei asemenea arhitecturi. Sedanul are un volum al portbagajului de 466 litri, în timp ce al nostru se lăuda cu 550 litri. Spaceback-ul poate încărca doar 372 litri de bagaje.

Mașina poartă acum un o față similară cu Scala, dată de farurile trapezoidale și de grila lată. Barele față spate au fost și ele redesenate și schimbă aspectul compactei destul de mult.

Principala noutate la interior este noul sistem de infotainment cu ecran tactil de 8″, compatibil cu Apple CarPlay & Android Auto, dar care are și servicii integrate pentru piața chineză precum navigația Amap, serviciul de streaming de muzică Kuwo și radioul online Tingban. Nu trebuie uitat nici sistemul de conectivitate Skoda Banma Intelligent Interconnection System creat de SAIC Volkswagen în colaborare cu Alibaba Group.

Pe lista noutăților se află și camera de marșarier, volanul multifuncțional îmbrăcat în piele schimbat, finisajele și tapițeriile. Foarte interesante sunt scaunele albe din imagini.

Rapid și Rapid Spaceback sunt propulsate de o unitate aspirată de 1.5 litri pe benzină ce produce 111 cai putere și 145 Nm, dar care respectă deja normele de emisii ce vor intra în vigoare în China abia din iulie 2023.