Chevrolet Traverse 2021: 5.2 metri la mai puțin de 30.000 $

2021-Chevrolet-Traverse-16

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Multă lume nu știe ce este Chevrolet Traverse. În gama producătorului american, acest SUV de 5.2 metri stă între Blazer și Tahoe și este frate de platformă cu Buick Enclave, Cadillac XT6 și GMC Acadia.

La vânzare începând cu 2018, Traverse primește un facelift pentru 2021 ce îl aduce în acest deceniu. Faruri LED noi, grilă redesenată și o parte frontală schimbată, acestea sunt schimbările estetice pe care le-a primit modelul, la pachet cu puțin crom și alte proiectoare de ceață cu LED. Stopurile sunt conectate printr-o bandă cromată, ultima modă în industria auto. Acestea au fost revizuite, iar modelele de jante sunt complet noi.

Sistemul de infotainment a fost înlocuit cu unul cu o grafică actualizată, compatibil cu Apple CarPlay & Android Auto, tabloul de bord a primit un ecran de 8″ ce aproape îl transformă într-unul complet digital, iar acum plafonul panoramic Dual SkyScape dispune de parasolar acționat electric și pentru pasagerii de pe rândul al doilea.

Americanii dotează mașinile cu o sumedenie de sisteme de asistență ale șoferului, iar Traverse nu face excepție. Avem aici Automatic Emergency Braking, Front Pedestrian Braking, Lane Keep Assist cu Lane Departure Warning, Forward Collision Alert, Following Distance Indicator sau fază lungă automată. Tempomatul adaptiv nu mai este rezervat echipărilor superioare, putând fi optat și la cele de bază.

Unitatea ce propulsează Traverse este un V6 aspirat de 3.6 litri ce produce 314 cai putere și 360 Nm. Aceasta este conectată la o transmisie automată cu nouă trepte ce transmite puterea către roțile față sau, opțional, către toate patru. Chevy menționează un consum mediu de 8.7 l/100 km pentru FWD și 9.4 l/100 km pentru AWD. Mă îndoiesc de faptul că va scădea vreodată sub 10 l/100 km în viața reală.

Noul Chevrolet Traverse va ajunge pe piață în a doua jumătate a anului 2020, iar prețul său de pornire va fi de mai puțin de 30.000 $.