SUV gigant pe platformă modulară, VW Atlas facelift

2021-VW-Atlas-Facelift-16

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

La Salonul Auto de la Chicago, Volkswagen a adus faceliftul unuia dintre cele mai mari SUV-uri pe care le produce la ora actuală, noul Atlas.

Cei familiarizați cu designul actualului Atlas vor recunoaște grila redesenată, farurile full LED noi, precum și pachetul aerodinamic nou, ce lungește mașina cu vreo 7 cm. Versiunile R-Line au unul și mai agresiv, la pachet cu jante de 20 sau 21″.

Atlas facelift împrumută aceleași noutăți pe care le-am observat pentru prima dată pe Atlas Cross Sport, adică volanul de generație nouă, sistemul de infotainment Composition Media cu ecran de 8″ sau cusăturile contrastante pe scaune și fețele de uși. Mai observăm tabloul de bord digital, climatizarea automată pe trei zone, încărcare prin inducție pentru smartphone, sistemul audio Fender Premium, luminile ambientale, scaunele față ventilate sau bancheta încălzită.

Producătorul german știe cât contează tehnologia pentru publicul american, așa că a updatat serviciile Car-Net pentru a fi gratuite pe o perioadă de cinci ani. Desigur, anumite servicii costă și pot fi achiziționate pe bază de abonament. Important pentru o mașină de familie este posibilitatea conectării a patru device-uri la rețeaua Wi-Fi.

SUV-ul construit pe platforma MQB este echipat cu cele mai noi sisteme de asistență ale șoferului, fie ele standard (Forward Collision Warning, Autonomous Emergency Braking, Pedestrian Monitoring, Blind Spot Monitor, Rear Traffic Alert), fie contracost (Adaptive Cruise Control cu Stop & Go, Park Distance Control, Park Steering Assistant cu Overhead View Camera, Traffic Jam Assist sau Dynamic Road Sign Display).

Echipările de bază vor avea un propulsor 2.0 TFSI ce produce 239 cai putere, dar cine dorește mai mult poate alege 3.6 VR6 ce pune la bătaie 280 cai putere și 360 Nm. Ambele opțiuni de motorizare sunt împerecheate cu o transmisie automată cu opt rapoarte și convertizor de cuplu, dar și cu tracțiunea integrală 4MOTION cu diferențial Haldex.

VW Atlas va fi disponibil pe piața americană începând cu această primăvară, dar credem că s-ar descurca bine și pe Bătrânul Continent, mai ales dacă ar fi echipat cu un propulsor 2.0 TDI.