Confiscate și puse la treabă – poliția rutieră din Turcia tocmai a trecut la nivelul următor

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Dă-te la o parte, Dubai! Trafik Polisi tocmai a actualizat flota cu mașini de aproape 3 milioane de euro.

Mașinile de poliție extravagante nu sunt o noutate. Sunt deja decenii de când Lamborghini mai dă ocazional câte o mașină poliției italiene. Chiar mai veche este tradiția poliției germane de a înrola automobile Porsche 911 pentru managementul vitezomanilor de pe autobahn și, desigur, avem în ultimii ani demonstrații dinspre Emiratele Arabe Unite, unde poliția din Dubai face uz de Bugatti Veyron, Ferrari FF, Lamborghini Aventador, Mercedes SLS AMG sau Aston Martin One-77. E mai mult spectacol decât utilitate efectivă pe străzi, dar, ce-i drept, rezultatele comunicării mediatice sunt spectaculoase.

A venit rândul Turciei să apară în presa din toată lumea pentru mașinile pe care tocmai le-a dat în folosință poliția rutieră. De data asta nu e vorba de mașini noi și nici nu a fost neapărat ceva planificat.

În urma unor operațiuni împotriva crimei organizate finalizate în noiembrie, poliția turcă l-a arestat pe liderul grupării Comanchero – Hakan Ayik. Alături de el au mai fost arestați și puși sub acuzare, pentru trafic de droguri și alte infracțiuni grave, 36 de acoliți.
Au fost confiscate multe bunuri, printre care și 23 de automobile, unele normale (Volkswagen, Nissan, Skoda, Peugeot etc.), altele premium (Range Rover, Volvo, Audi, Mercedes, BMW) sau de lux (Ferrari 488 GTB, Bentley Continental GT, Porsche Taycan Turbo).

„De acum înainte, aceste instrumente nu mai aparțin organizațiilor criminale, ci vor fi la dispoziția poliției, în slujba națiunii noastre.” – Ali Yerlikaya, Ministru al afacerilor interne, Turcia

Ulterior, în urma unei decizii judecătorești foarte rapide, toate au fost alocate poliției. Au fost verificate, vopsite și echipate corespunzător, iar ministrul afacerilor interne din Turcia a declarat că procedura va fi aplicată des de acum înainte – ca o acțiune evident utilă polițiștilor și, desigur, eficientă financiar. 

Poți vedea o filmare cu grupul de automobile urmând linkul extern de mai jos: https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1739515122089939285

  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici