Noul Jeep Wrangler este gata de aventură

All-new 2018 Jeep® Wrangler Sahara

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Jeep ne-a dat de înțeles de ceva timp că are de gând să înlocuiască veșnicul Wrangler cu o generație complet nouă. După multe luni de așteptare, acesta a fost prezentat, în sfârșit, la Salonul Auto de la Los Angeles.

Noul Jeep Wrangler se laudă cu o suspensie complet redesenată și elemente de caroserie fabricate din aluminiu. Astfel, off-roaderul a câștigat 90 kg la capitolul masă proprie.

La capitolul motorizări, regăsim un V6 aspirat de 3.6 litri Pentastar ce dezvoltă 290 cai putere și 353 Nm, unul cu patru cilindri de doi litri turbo ce scoate 272 cai putere și 400 Nm. Cel din urmă va folosi un o baterie pe 48 volți și un starter generator pe curea ce va înlocui tradiționalul electromotor. În Europa va fi introdus ulterior și un turbodiesel de trei litri. Transmisiile disponibile vor fi una manuală cu șase trepte și una automată cu opt rapoarte. Clienții vor avea ocazia de a alege între tracțiune spate sau integrală, deși nu știu câți vor alege un Wrangler cu o singură punte motoare. O versiune plug-in hibridă va fi disponibilă ulterior.

Noul Wrangler va putea fi configurat după gusturile fiecărui client. Modelul va putea fi cumpărat fie cu plafon rigid, fie decapotabil și dezmembrabil (fără uși), fie ca și decapotabilă cu acoperiș retractabil electric. Nu mai vorbim de faptul că vor exista atât versiuni cu două, cât și cu patru uși. Cea în două uși va avea trei nivele de echipare (Sport, Sport S și Rubicon), iar cea cu patru portiere va avea o echipare în plus, Rubicon.

Ca și la modelul actual, Rubicon este modelul pe care te poți baza dacă ai nevoie de performanțe de top în teren accidentat. Aceasta vine cu anvelope off-road de 33”, bare anti-ruliu deconectabile electronic, aripi rigidizate, punți Dana 44 și suspensie întărită.

Probabil cele mai mari modificări le-a suferit interiorul, care, după mine, arată genial. El va putea fi echipat cu ultima generație a sistemului de infotainment Uconnect în trei versiuni de ecran (5,7 și 8.4”), toate venind cu Apple CarPlay, Android Auto, hotspot WiFi, două porturi USB și două prize de 12V.

Comercializarea noului Wrangler în Statele Unite ale Americii va începe în luna ianuarie 2018, însă prețurile nu au fost anunțate încă și nici data la care vom putea și noi comanda unul.