Cupra Leon, primul hot hatch PHEV al companiei spaniole

Cupra-Leon-2-4

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Cupra a reușit să fie prima din cele trei mărci aflate în portofoliul grupului VAG care să prezinte noile sale sportive compacte.

Înainte de Octavia R.S., înainte de Golf GTI sau R avem noua Cupra Leon, disponibilă atât în versiune hatchback, cât și break (ST). Bazată pe SEAT Leon, Cupra Leon dispune de un pachet aerodinamic agresiv compus dintr-o grilă redesenată, guri de aerisire lărgite, praguri proeminente, difuzor și evacuare cu patru terminații. Emblemele și accentele de culoarea bronzului întăresc imaginea sportivă a lui Leon.

Cabina a primit un volan teșit, accente și cusături de culoarea bronzului, scaune sporti, praguri iluminate, pedalier din aluminiu, finisaje din același material și lumini ambientale. Fiind un model de top, sistemul de infotainment cu ecran tactil de 10″ se află în echiparea standard, la pachet cu panoul de instrumente digital cu diagonală de 10.25″. Conectivitatea Apple CarPlay, Android Auto și comenzile vocale fac și ele parte din oferta de bază.

Motorizările sunt multe și diverse, ceea ce este de apreciat, cu toate că vor fi greu de deosebit pe stradă:

  • 2.0 TSI 245 CP, 370 Nm, FWD + LSD.
  • 2.0 TSI 300 CP, 400 Nm, FWD + LSD
  • 2.0 TSI 310 CP, 410 Nm, AWD (doar pentru break), 0-100 km/h în 4.8 s, 250 km/h V-MAX
  • 1.4 TSI 156 CP + 116 CP electric + baterie 13 kWh = 245 CP, 400 Nm PHEV, FWD, DSG6, 60 km autonomie electrică

Acumulatorul versiunii plug-in-hybrid se va putea încărca în șase ore de la o priză convențională de 230V sau în 3.5 ore folosind un Wallbox de 3.6 kW AC.

Cupra Leon își mai răsfață clienții și cu o suspensie sport (mai joasă cu 2-2.5 cm față de SEAT Leon), frâne Brembo și amortizoare adaptive. Șoferii pot alege dintre patru moduri de rulare: Comfort, Sport, Cupra sau Individual.

Cupra Leon va fi prezentă la Salonul Auto de la Geneva începând cu data de 3 martie 2020, cei interesați pot deja să precomande mașina, iar primele exemplare vor ajunge la clienți până la finalul anului curent.