Volvo aplică un facelift minor gamei 90

2021-Volvo-S90-hybrid-in-Platinum-Grey-5

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Doamnelor și domnilor, acestea sunt noile S90, V90 și V90 Cross Country facelift. Da, știu că nu par cu mult diferite, dar o rețetă de succes nu se schimbă așa ușor.

Designul exterior a fost rafinat, nu schimbat, bara față având o dungă cromată de-a lungul ei, la fel și bara spate, iar proiectoarele de ceață au fost mutate puțin. La V90 se observă noile stopuri LED și semnalizările secvențiale, iar toată gama a primit nuanțe exterioare și modele de jante noi.

Probabil noutatea de care suedezii sunt cel mai mândri este noul sistem de sonorizare Bowers & Wilkins cu amplificator upgradat și Active Noise Cancellation. Pe lângă sunetul de o calitate îmbunătățită, există și o setare ce transformă interiorul mașinii într-o sală de jazz. Preluat de la modelele pentru piața chineză este noul Advanced Air Cleaner cu sensor de particule. Acesta măsoară nivelul calității aerului din cabină cu ajutorul sistemului de infotainment și, la cererea pasagerilor, poate curăța aerul de toate particulele minuscule în doar câteva minute.

Atât modelele 90, cât și cele 60 vor primi îmbunătățirie audio și Advanced Air Cleaner, toate fiind construite pe platforma SPA. Noi sunt și cele două porturi USB-C aflate în standard pe S90/V90/Cross Country, iar încărcarea wireless pentru smartphone a devenit mai accesibilă. Scaunele din lână pe care le știm de la XC90 facelift au devenit disponibile pe toate modelele 90 și 60, iar cine dorește un interior lipsit de piele pe versiunile superioare, îl poate avea.

Volvo a pregătit o surpriză pentru motorizări. Deși nu s-au schimbat motoarele în sine, toate VOLVO-urile fabricate de acum încolo vor avea un sistem electric pe 48V cu starter-generator în locul alternatorului clasic. Producătorul suedez susține că astfel va fi redus consumul de combustibil cu 15% în condiții de trafic real.