Dacia Sandero EuroNCAP

Sandero_NCAP_2031_a6eecae00d

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Sandero este primul model Dacia de generație nouă ce trece prin testele de siguranță Euro NCAP. Iată cum s-a descurcat.

După ce în noiembrie 2012 s-a speriat de rezultatul foarte slab obținut de Lodgy, doar trei stele pentru o mașină de familie EuroNCAP a testat noul Sandero. Exceptând Lodgy, Sandero este primul model Dacia de generație nouă ce trece prin testele de siguranță Euro NCAP. Din fericire, el devine primul model Dacia ce primește patru stele Euro NCAP și sunt șanse mari ca și Logan și Logan MCV să primească aceeași clasificare.

Mașina testată a fost un Sandero 1.2 benzină, în versiunea de echipare standard inclusiv airbaguri frontale şi laterale şi, foarte important – ESP.

Faptul că odată cu noua generație de modele Dacia oferă ESP și airbaguri laterale  ca dotare standard a crescut punctajul primit de Sandero. Acesta a fost penalizat acum la capitolul dotări de siguranță doar pentru că locurile din spate nu beneficiază de senzori care să avertizeze şoferul că pasagerii nu şi-au cuplat centurile de siguranţă.

La impactul frontal EuroNCAP menționează faptul că habitaclul nu a suferit modificări structurale la impact şi că protecţia oferită la nivelul genunchilor şi femururilor şoferului şi pasagerului din dreapta a fost bună. Sandero a pierdut puncte însă la testul de impact lateral cu stâlpul, acolo unde protecţia la nivelul pieptului şoferului a fost notată ca fiind slabă. La impactul posterior, care măsoară nivelul de siguranţă oferit de scaune şi de tetiere la nivel cervical, Sandero a reuşit un rezultat mediocru.

O veste bună este că Sandero a fost punctat cu maximum de puncte pentru protecţia copilului aşezat în scaunul destinat celor în vârstă de 18 luni iar testul pentru siguranța copiilor de trei luni a fost notat și el pozitiv. Copiii au parte de o protecție bună și la testele de impact lateral.

Din păcate, Sandero a fost penalizat pentru zonele în care zona pelviană şi capul unui pieton adult ar putea lovi capota în cazul unui accident. Doar spoilerul oferă o protecție considerată bună pentru picioarele unui pieton.