Dacia Spring, un facelift cât o nouă generație! Iată toate noutățile pe care le aduce acest facelift

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Români, sunteți pregătiți pentru noua Dacia Spring?! Suntem aici să-ți spunem tot ce am aflat despre ea.

Design: mini-Duster!

Okay, poate că n-o să spună chiar toată lumea asta, dar e clară inspirația designului aici: Duster a fost primul model de serie desenat conform noului limbaj de design Dacia. Altfel, asemănările dintre cele două modele se opresc aici: Spring rămâne 100% electric și cu punte față motrică.

Foarte mult și foarte bine s-a lucrat la design: în afară de plafon, toate celelalte panouri de caroserie au fost redesenate. Spring primește semnături luminoase în formă de Y, atât în față cât și în spate, iar blocurile optice sunt unite de o bandă neagră, care fac mașina să pară mai lată. (Dimensiunile lui Spring au rămas aceleași). Și jantele de 15”, disponibile pe nivelurile de echipare superioare, contribuie la proporțiile mai reușite ale noului Spring.

Și pentru că o mașină din segmentul A merită, în primul rând, să fie jovială și colorată, Dacia Spring își completează catalogul de vopsele cu două noi culori exterioare: bej Safari și roșu Brick.

Interior a la 2024, cu ecrane configurabile și navigație în timp real

Spring este reîmprospătat și la interior, unde primește accente de culoare — de diferite culori, în funcție de echiparea aleasă — și ecrane noi. Instrumentarul de bord de 7” afișează acum mai multe informații, care pot fi accesate din butoanele de pe volan; de pe noul volan.

Ecranul de infotainment de 10,1” este împărțit în patru chenare (widgeturi, cum le mai zice tineretul din ziua de azi) și îți poți alege ce informație vrei să fie afișată la îndemână pe fiecare dintre ele. Iar navigația vine cu actualizare în timp real. Sigur, opțiunea de conectare cu telefonul, prin Apple CarPlay și Android Auto, rămâne valabilă.

Redesenarea interiorului vine și cu spații mai mari de depozitare: portbagajul crește la 308 litri (de la 290), iar sub capotă, deasupra motorului, îi poți monta un frunk de 35 de litri, pe care-l vei găsi în catalogul de accesorii Dacia. Tot aici vei găsi și sistemul de prindere inovator YouClip, care a debutat pe Duster. Toate spațiile de depozitare de la interior însumează 33 de litri.

Un detaliu important și îmbucurător este că volanul lui Spring poate fi acum ajustat pe înălțime, iar asta sporește confortul în spatele volanului. Șoferii mai înalți știu despre ce vorbesc.

Baterie generoasă, prin tehnologia V2L

Pentru că vorbim, totuși, de un facelift, platforma lui Spring a rămas aceeași: motoare cu 45 CP și 65 CP, alimentate de o baterie de 26,8 kWh. Doar că acum bateria poate funcționa ca sursă de energie electrică pentru electrocasnice sau aparatură de bricolaj (orice se poate băga în priză și nu are mai mult de 3.700 W), mulțumită tehnologiei V2L (Vehicle-To-Load) pe care o găsești acum pe Dacia Spring.

Altfel, de la priza de-acasă, Spring se încarcă 20-100% în circa 11 ore, iar de la un wall box de 7 kW, în patru ore. Opțional, primește adaptor DC pentru încărcare la curent continuu, la 30 kW. Timpii de încărcare scad și ei puternic: 20-80% în doar 45 de minute.

Autonomia maximă WLTP a lui Dacia Spring este de 220 de kilometri, indiferent de echiparea/motorizarea aleasă.

Un nivel de echipare de mijloc

Între entry-levelul Essential și vârful-de-gamă Extreme mai apare acum o echipare, Expression. Dotările standard pentru fiecare dintre ele sunt următoarele:
Dacia Spring Essential: tablou de bord digital de 7″, volan cu 3 brațe reglabil pe înălțime, servodirecție, sistemul multimedia Media Control cu port USB, limitator de viteză, funcția cruise control, comandă radio pe volan, închidere centralizată cu telecomandă, geamuri față electrice, asistență la parcarea cu spatele, priză 12V.

Dacia Spring Expression: tot ce găsești la Essential, plus climatizare manuală, jante de 15″, motor de 65 CP. Cu mențiunea că Expression va avea două versiuni, una cu 45 CP (și jante de 14”) și una cu motorul mai puternic și jantele mai mari.

Dacia Spring Extreme: tot ce găsești la Expression, plus elemente decorative interioare și exterioare de culoare Copper Brown, oglinzi retrovizoare și geamuri electrice pentru ușile din spate, sistemul multimedia Media Nav Live cu ecran central de 10″, două porturi USB  și conectivitate wireless Apple CarPlayTM și Android AutoTM, încărcător bi-direcțional.

Prețuri Dacia Spring? O să fie cele mai mici!

140.000 de unități Spring s-au vândut până la acest facelift, iar dintre cei 140.000 de clienți, mulți au fost la prima achiziție de mașină electrică. Dacia Spring este un bilet accesibil de intrare în universul electric, iar Dacia vrea să păstreze asta, așa că a promis că Spring va rămâne cea mai accesibilă electrică din Europa.
Unde mai pui că acum e și frumoasă!

Imagini: Dacia
Linkuri: Site de presă Dacia
  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici