Dakar 2020: Emanuel Gyenes, două victorii de etapă consecutive, avans enorm la general

Dakar 2020 Mani Gyenes in timpul etapei 2 foto RallyZone

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

A doua etapă a Dakarului pe 2020 a măsurat 367 km și a legat localitățile Al Wajh de Neom.

Învingător la clasa Auto a fost sud-africanul Giniel De Villiers cu a sa Toyota Hilux, fiind urmat de către argentinianul Orlando Terranova (MINI) și de Șeicul arab Khalid Al Qassimi (Peugeot).

Reprezentantul Botswanei, Ross Branc (KTM), a reușit cel mai bun timp la clasa Moto, la mică distanță de urmăritorii săi, britanicul Sam Sunderland și chilianul Pablo Quintanilla.

Bronzul etapei a doua la clasa Camioanelor a fost adjudecat de rusul Andrey Karginov (Kamaz). Argintul a fost luat de către alt rus, tot pe un Kamaz, anume Dmitry Sotnikov. După ce a ieșit al doilea în prima zi, belarusul Siarhei Viazovich (MAZ) a reușit să stabilească un timp excelent în a doua zi de competiție și să se impună.

Avem și o veste bună pentru România, într-o probă cu foarte mult praf și vizibilitate redusă, Mani Gyenes a avut un ritm în care a preferat să nu riște și a reușit să stabilească timpul de referință la clasa Malle Moto – Original by MOTUL pentru a doua etapă consecutiv. Reamintim faptul că această clasă este rezervată participanților fără asistență tehnică. Emanuel Gyenes încheie primele două zile cu un avans de 39 minute și 18 secunde față de următorul clasat la general, venezueleanul Giordano Pacheco.

Fernando Alonso a rupt roata și suspensia stânga față a Toyotei sale, dublul campion mondial de Formula 1 și dublul învingător al cursei de 24 ore de la Le Mans a pierdut două ore schimbând suspensia, fuzeta și roata. Spaniolul a fost ajutat de către copilotul Marc Coma.

Clasamentele generale la cele trei clase principale arată așa după două zile de competiție:

AUTO

1. Orlando Terranova – MINI

2. Carlos Sainz – MINI

3. Nasser Al-Attiyah – Toyota

MOTO

1. Sam Sunderland – KTM

2. Pablo Quintanilla – Husqvarna

3. Kevin Benavides – Honda

CAMIOANE

1. Dmitry Sotnikov – Kamaz

2. Andrey Karginov – Kamaz

3. Anton Shibalov – Kamaz