VIDEO: Audi Q8, patru cercuri de cinci stele la Euro NCAP

554240

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Euro NCAP a testat cel mai luxos SUV Audi produs vreodată, noul Q8. Și spre surprinderea nimănui, modelul german a obținut calificativul maxim de cinci stele.

Protecția pasagerilor adulți a fost una exemplară, cu un scor de 93%, cea pentru ocupanții copii a fost de 87%, iar pietonii se bucură de un scor de 71%, deloc rău dacă este să vorbim despre o mașină cu o parte frontală aproape verticală.

Unde putea fi scorul ceva mai bun este la capitolul sisteme de asistență, acolo unde cu scorul de 73% Q8 concurează cu Ford Puma, un model nicidecum premium.

Modeul testat a fost un Q8 50 TDI quattro de 286 cai putere. Acesta nu a fost dotat cu ISOFIX pentru scaunul pasager-față și nici cu airbagurile laterale pentru pasagerii spate, ambele fiind opțiuni contracost. De asemenea Q8 nu este disponibil cu o capotă activă, cea ce ar mai ridica puțin siguranța pasagerilor.

Orice Q8 beneficiază de acest rating de cinci stele, indiferent de motorizare sau dacă are volan pe dreapta. Conform celor de la Euro NCAP, SQ8 și RS Q8 se încadrează și ele în punctajul de cinci stele, în ciuda motoarelor de 4.000 cc, mai voluminoase cu 1.000 cc decât restul gamei.