Dakar 2020: Fernando Alonso devine șicană mobilă, Mani Gyenes își continuă dominația

AP-22R1NHHSS1W11_hires_jpeg_24bit_rgb_news

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Arabia Saudită s-a dovedit o gazdă demnă de numele Dakar, oferind un raliu cu mult suspans, surprize din plin și răsturnări de clasament.

Etapa a patra a însumat 453 km și a legat localitățile Neom și Al Ula. Multiplul învingător Stephane Peterhansel (MINI) a câștigat prima sa probă specială în ediția din acest an la clasa Auto. Veteranul francez terminând la două minute de Nasser Al-Attiyah (Toyota) și la șapte minute de, încă liderul competiției, Carlos Sainz (MINI) și a devenit al doilea pilot din istorie cu victorii de etapă la Dakar pe trei continente diferite.

Chileanul José Ignacio Cornejo Florimo (Honda) se descurcă din ce în ce mai bine. După locul al doilea în etapa a treia, acesta s-a impus în ziua de miercuri la clasa Moto, avându-i în spate pe argentinianul Kevin Benavides (Honda) și pe reprezentantul Botswanei, Ross Branch (KTM). Topul trei al competiției rămâne acaparat de motociclete Honda, cu Ricky Brabec lider, Benavides al doilea și José Ignacio Cornejo Florimo ocupând poziția a treia.

Kamazurile au dominat a patra probă specială a Raliului Dakar la categoria Camioane, rușii Anton Shibalov, Andrey Karginov și Dmitry Sotnikov fiind protagoniștii acestei etape. Ordinea la general rămâne Karginov, Viazovich și Shibalov, așa cum a fost și în cea de-a treia zi de competiție.

După trei victorii în patru zile de competiție, românul Emanuel Gyenes continuă să domine clasa Malle Moto – Original by MOTUL, având un avans de 57 minute în fața francezului Florent Vayssade, singurul ce a reușit să îi mai fure lui Mani o victorie de etapă.

În ceea ce-l privește pe spaniolul Fernando Alonso, acesta a fost o șicană mobilă pentru câțiva dintre concurenți, ieșind din topul 10 la final de zi.

Clasamentele generale după patru zile arată în felul următor:

AUTO

1. Carlos Sainz – MINI

2. Nasser Al-Attiyah – Toyota

3. Stephane Peterhansel – MINI

MOTO

1. Ricky Brabec – Honda

2. Kevin Benavides – Honda

3. José Ignacio Cornejo Florimo – Honda

CAMIOANE

1. Andrey Karginov – Kamaz

2. Siarhei Viazovich – Maz

3. Anton Shibalov – Kamaz