Dakar 2020: Peterhansel se impune în ziua a noua, Mani Gyenes își extinde avansul în continuare

AP-22SZE369S1W11_news

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Dakarul arab continuă, etapa a noua fiind un traseu de legătură de 410 km între localitățile Wadi Al-Dawasir și Haradh.

AUTO

Stephane Peterhansel (MINI) a fost cel mai rapid la clasa sa, veteranul francez obținând a doua sa victorie de etapă în 2020. Nasser Al-Attiyah s-a clasat al doilea cu a sa Toyota Hilux, iar localnicul Yasir Hamad Seaidan (MINI) a făcut o figură frumoasă și a urcat pe a treia treaptă a podiumului. Liderul Carlos Sainz (MINI) nu a putut să stoarcă decât al cincilea timp în ziua de marți, în timp ce debutantul Fernando Alonso continuă să evolueze, terminând al nouălea. Clasamentul general este foarte strâns după nouă etape, doar șase minute între primii trei.

1. Carlos Sainz – MINI

2. Nasser Al-Attiyah – Toyota

3. Stephane Peterhansel – MINI

MOTO

Nu au fost mari surprize la categoria motocicletelor, chileanul Pablo Quintanilla (Husqvarna) fiind cel care a stabilit cel mai bun timp. Acesta a fost urmat de australianul Toby Price (KTM) și de spaniolul Joan Barreda Bort (Honda). Liderul Ricky Brabec (Honda) s-a clasat doar al patrulea, la trei minute de Quintanilla. Situat al doilea în această etapă la clasa Malle Moto – Original by Motul în spatele francezului Benjamin Melot, românul Emanuel Gyenes își extine avansul la general la peste 90 minute în fața principalului rival, Florent Vayssade.

1. Ricky Brabec – Honda

2. Pablo Quintanilla – Husqvarna

3. Toby Prive – KTM

CAMIOANE

Pentru prima dată în aproape o săptămână, clasamentul etapei la clasa Camioanelor arată puțin diferit. Desigur, rusul Andrey Karginov (Kamaz) continuă să domine, iar belarusul Siarhei Viazovich (MAZ) revine în pozițiile fruntașe, însă locul al treilea i-a revenit altui rus, Eduard Nikolaev, evident pe un Kamaz. Clasamentul general este parcă bătut în cuie, fără modificări după a noua zi de competiție.

1. Andrey Karginov – Kamaz

2. Anton Shibalov – Kamaz

3. Siarhei Viazovich – Maz