Dakar 2020: Sainz conduce după prima jumătate a raliului, Mani Gyenes avans uriaș la clasă

AP-22RP97D4S1W11_news

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Dakarul continuă, probele devin din ce în ce mai soliciante, kilometrii curg neîntrerupt. Prima jumătate a primului Dakar asiatic s-a încheiat oficial cu etapa a șasea, cea care leagă localitățile Ha’il de Ritadh. Cei 478 km de probă specială au marcat punctul de mijloc al raliului din Arabia Saudită.

Clasa Auto a avut un învingător cu nume răsunător, francezul Stephane Peterhansel (MINI) a revenit în poziția ce îl caracterizează cel mai bine. Spaniolul Carlos Sainz (MINI) și-a adjudecat argintul în această etapă, însă își păstrează pozița de lider la general. Nasser Al-Attiyah (Toyota) a avut o zi liniștită, locul său trei în a șasea zi îl menține al doilea în clasamentul general al competiției. Fernando Alonso stă liniștit pe locul al 16-lea, la 3 ore de lider, dar este cel mai un debutant.

Ricky Brabec (Honda) se descurcă din ce în ce mai bine la clasa Moto, trecându-și încă o victorie de etapă în palmares. Spaniolul Joan Barreda Bort (Honda) s-a văzut în poziția a doua la finalul probei, în timp ce austriacul Matthias Walkner a adus bronzul echipei KTM. Din păcate, Kevin Benavides, unul dintre favoriții la victorie, a pierdut trei ore din cauza unei probleme la motor. Românul Emanuel Gyenes a terminat al doilea la clasa Malle Moto – Original by Motul, cea rezervată participanților fără asistență tehnică, în spatele francezului Benjamin Melot, însă nici nu mai contează, avansul său la general trecând de bariera psihologică de o oră în fața francezului Florent Vayssade.

Piloții clasei Truck sunt cel mai constanți. Rușii Andrey Karginov (Kamaz), Anton Shibalov (Kamaz) și belarusul Siarhei Viazovich (Maz) au acaparat podiumul etapei. Aceasta este și ordinea la general, neschimbată de două zile.

AUTO

1. Carlos Sainz – MINI

2. Nasser Al-Attiyah – Toyota

3. Stephane Peterhansel – MINI

MOTO

1. Ricky Brabec – Honda

2. Pablo Quintanilla – Husqvarna

3. Toby Price – KTM

CAMIOANE

1. Andrey Karginov – Kamaz

2. Anton Shibalov – Kamaz

3. Siarhei Viazovich – Maz