De ce e important că avem joint-venture BMW Group și NTT Data la Cluj

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

România este casa unei noi investiții care vine sub forma unui parteneriat joint-venture între BMW Group și NTT Data. Hai să vedem ce înseamnă asta și de ce e important.

Trăim în era tehnologizării fie că ne place fie că nu, iar asta înseamnă că orice companie din orice domeniu trebuie, într-o anumită măsură să se adapteze și pentru producătorii de mașini asta este o activitate prioritară.

În primă fază, hai să vedem cine sunt NTT Data și de ce sunt atât de avizați să facă acest joint-venture cu BMW în România. Pe scurt, ei sunt o companie de IT cu clienți în peste 50 de țări și o bază importantă în Ardeal, iar parteneriatul cu BMW se extinde în mai multe state, precum SUA, Germania, Africa de Sud și China.

Deci putem spune că au calificarea necesară să dezvolte partea de IT a BMW în cât mai multe țări, lucru foarte important, pentru că, așa cum am spus la început, partea de tehnologie este din ce în ce mai importantă și prezentă în…tot. Deci, automat, prin dezvoltarea de huburi importante o să se vadă un câștig în toate ariile de funcționare ale producătorului – producția propriu-zisă, dezvoltare, resurse umane, vânzări și servicii financiare printre altele. 

Dar hai să trecem la probabil cel mai important aspect – au ales să facă acest hub în România, mai exact în Cluj-Napoca. Asta înseamnă două lucruri: asistăm la o dezvoltare și mai puternică pe plan european și ceva mai interesant de atât este că au ales România. Este foarte îmbucurător să vedem că industria își arată interesul pentru țara noastră, în special în proiecte de așa anvergură – până la urmă vorbim de un centru care își propune să aibă 250 de dezvoltatori de software până la finalul lui 2024 și câteva mii de angajați până în 2027.

Deci putem doar să ne bucurăm că astfel de demersuri au loc la noi și că industria se dezvoltă pentru a ne oferi nouă produse mai bune.

Imagini: NTT Data, BMW Group
Linkuri: https://ro.nttdata.com/
https://www.bmw.ro/ro/index.html
  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici