De Tomaso reînvie, modelul P72 a fost prezentat la Goodwood

8612619a-de-tomaso-p72-05

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

De Tomaso a înviat anul acesta la Goodwood Festival of Speed, iar modelul prezentat poartă numele de P72. Nu este un secret că designerii s-au inspirat din modelele de curse ale anilor 1960.

Aceiași oameni care au readus la viață Gumpert ca și Apollo Automobili sunt responsabili și de noul De Tomaso P72. Toată mașina arată ca și când ar fi o piesă de muzeu, nu există linie, formă, suprafață să nu fie gândită cu scopul de a uimi simțul vizual. Priviți doar modul cum se desface capota, sau jantele aurii superbe. Monococa din carbon este aceeași folosită de către Apollo IE, dar în rest toate componentele sun noi.

Interiorul este construit manual și parcă e o combinație de Pagani Huayra și Spyker C8. Totul este construit manual și parcă ți-ar fi și milă să te urci la volan.

Detalii tehnice nu cunoaștem, dar tot ce știm este că doar 72 exemplare vor fi construite, fiecare la un preț de pornire de 750.000 Euro. Din partea mea, este un preț mai mult decât rezonabil. Mașina va fi omologată în Europa, Orientul Mijlociu, Asia și America de Nord. Să sperăm că vom vedea și noi una în această viață.