Diesel de 200 cai putere și hibrid pentru noua KIA Sorento

Kia-Sorento-11

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

După primele imagini oficiale și după multe luni de așteptare, KIA ne dă, în sfârșit, câteva detalii despre noul său SUV de clasă medie, noul Sorento.

Știm că mașina are un compartiment motor compactizat, un ampatament mai lung și distanțe mai mici între roți și marginile vehiculului. Astfel, mai lung cu 10 mm și cu un ampatament mărit cu 35 mm, Sorento arată mai sportiv, mai dinamic și mai serios. La 2.815, noul SUV coreean are un ampatament doar cu puțin mai scurt decât al unui BMW X3.

Pentru piețele nord-americană, europeană și coreeană, inginerii coreeni au pregătit un sistem de propulsie Smartstream hibrid. Asta înseamnă că Sorento va avea sub capotă un propulsor 1.6 T-GDI, un motor electric de 60 cai putere și un acumulator de 1.49 kWh. Puterea totală dezvoltată va fi de 230 cai putere, iar cuplul maxim oferit are valoarea de 350 Nm.

Europenii vor mai primi și unitatea turbodiesel 2.2 CRDi de 200 cai putere și 441 Nm de pe noul Santa Fe, împreună cu o transmisie automată nouă cu opt trepte și dublu ambreiaj (cu ambreiaje umede), în timp ce americanii se vor bucura de un 2.5 T-GDi Smartstream ce produce 281 cai putere și 421 Nm, cuplat la aceeași cutie de viteze automată. Zvonurile susțin, și nu sunt greu de crezut, că va urma și o variantă plug-in-hybrid.

Până în data de 3 martie, atunci când vom afla și restul detaliilor despre noul Sorento, vă mai spunem că noul sistem Multi-collision Brake al coreenilor va aplica frâna în mometul în care airbagurile au fost aprinse pentru a evita riscul unei a doua coliziuni. Dar ce se întâmplă în cazurile în care mașina trebuie să se deplaseze câțiva metri mai în față pentru a evita o a doua coliziune? Altă găselniță este un Surround View Monitor pe telefon ce îți arată imaginile de pe Surround View Monitor din mașină, pentru a te ajuta să parchezi mai ușor mașina, din afara ei.