GATA, Japonia porneste LA LUPTA! Trebuie sa vezi PRIMA ELECTRICA LEXUS! VEZI FOTO!

LEXUS-UX300E-25

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Lexus a ales Salonul auto de la Guangzhou, China, pentru dezvăluirea primului său autoturism electric, SUV-ul compact UX 300e.

Acesta nu este doar primul Lexus electric, ci și primul autoturism electric cu baterii creat de către Toyota. Un propulsor electric de 204 cai putere (cât versiunea de top a lui VW ID.3) a fost poziționat acolo unde un UX tradițional ar avea porpulsorul cu ardere internă, iar acumulatorul de 54.3 kWh asigură o autonomie de până la 400 km conform regimului de testare NEDC. Acesta este poziționat în podeaua mașinii pentru un centru de greutate destul de coborât. Evident, masa suplimentară a necesitat o recalbirare a întregii suspensii, dar japonezii ne asigură că manevrabilitatea nu a avut de suferit.

Aerodinamica mașinii a fost îmbunătățită prin utilizarea unei podele plate și a jantelor cu rezistență redusă la înaintare, iar șoferul va avea la dispoziție Drive Mode Select pentru comutarea între diferitele moduri de funcționare, la pachet cu cele patru moduri de frânare regenerativă accesibile folosind padelele din spatele volanului. Un plus al lui UX 300e față de versiunile deja existente îl reprezintă izolarea fonică mult mai bună, dar pentru a crea o senzație naturală la condus, SUV-ul produs la Miyawaka dispune de un sistem numit Active Sound Control (ASC) ce transmite prin difuzoare sunet ambiental.

Clienții vor putea fi la curent (get it?) mereu cu starea de încărcare a bateriei și autonomia mașinii folosind o aplicație pentru smartphone dedicată. Mai mult, atunci când mașina se află la încărcat, un ceas îți arată ora când mașina va fi la 100%. Totodată, se poate face o programare a încărcării pentru ca tu să ai autonomie maximă atunci când ai nevoie de ea. Tot prin acea aplicație se pot controla climatizarea, scaunele încălzite și dezaburirea, utile atunci când te grăbești și nu vrei să aștepți încălzirea sau răcirea mașinii.

Noul Lexus UX 300e va ajunge în Europa în anul 2020, dar cifre cu privire la performanțe și prețuri nu au fost încă făcute publice.