Fisker Ocean, rival pentru Tesla Model Y și Mercedes-Benz EQC

2022-Fisker-Ocean-2

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Fisker a adus la CES o nouă mașină electrică, doar că nu a dat prea multe detalii la momentul respectiv. Acum avem toate informațiile și suntem gata să vi le prezentăm.

Mașina poartă numele de Ocean și vrea să fie un SUV full electric cu accente premium. Măsoară 4.640 mm lungime, 1.930 mm lățime și 1.615 mm lungime, fiind de clasă medie, iar producătorul promite un mediu confortabil pentru cinci pasageri chiar și la drumuri lungi. Ajută și portbagajul de 566 litri în mod standard sau 708 litri dacă se umple până sus, obstrucționând hayonul. Rabatează bancheta și vei avea 1.274 litri pentru jucăriile copiilor, bagajele soției sau chiar un frigider.

Doar versiunea de bază va avea o singură punte motoare, celelalte fiind ajutate de tracțiunea integrală și având cel puțin 306 cai putere. Mai mult, Fisker dorește să lanseze o variantă sportivă ce va atinge 96 km/h în mai puțin de trei secunde, concurând cu cele mai tari opțiuni de la Tesla.

Acumulatorul de 80 kWh este unul mai mare decât ce are Tesla Model 3, iar autonomia totală ar trebui să se apropie de 500 km. Echipat cu încărcătorul CCS Type 2 Combo, atât AC, cât și DC, Ocean va putea ajunge de la 15 la 80% încărcare în doar 30 minute, adăugând autonomiei încă 320 km. Asta cu jantele de 20″, că nu cred că vei reuși această performanță și cu cele de 22″.

La interior putem observa ecranul orientat vertical cu diagonala de 16″, un tablou de instrumente de 9.8″ și head-up-display-ul din parbriz. Butoanele răspund la simpla atingere și oferă feedback haptic, iar experiența digitală promite să fie imersivă.

Mai multe detalii despre Fisker Ocean vom primi cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din luna martie a acestui an. Prețul de pornire ar putea fi 37.499$ pentru modelul de bază în State, iar un leasing ar pleca de la 379$ pentru aceeași versiune 2WD. Nu-i rău, așteptăm versiunea de serie care va fi fabricată începând cu finalul anului 2021.