Explicăm problema celor trei corpuri cu Volkswagen T-Cross, Taigo și T-Roc

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Mă rog, am zis „problemă” doar ca să ne încardrăm în trend cu serialul de pe Netflix, pentru că atunci când vorbim de cele trei T-uri de la Volkswagen — T-Cross, Taigo, T-Roc — lucrurile sunt destul de simple. Îți explicăm aici ce și cum.

Declinările SUV/crossover nu mai sunt demult o noutate, ceea ce înseamnă că fiecare producător a exploatat diverse variațiuni astfel încât să-ți vină în întâmpinare cu o ofertă cât mai pe placul tău. 

Și când zicem „ofertă”, de data asta nu ne referim doar la compoziția fiecăreia dintre cele trei modele — T-Cross, Taigo, T-Roc —, ci și la un avantaj client de până la 4.000 €! 

Dar să le luăm pe rând și să detaliem fiecare ofertă. Adică model. Adică model ȘI ofertă! 

Volkswagen T-Cross

T-Cross este vărul mai bine-crescut al lui Polo, cu care împarte de altfel platforma dar care exploatează în mod câștigător ecuația spațiului. Adică a spațiului la interior, nu a spațiului ca în 3 Body Problem. 

Formele sale clasice de SUV, dimensionate corespunzător unui crossover subcompact, îl face pe T-Cross să fie cel mai practic dintre cele trei T-uri de la Volkswagen. Unde mai pui că-l poți configura și în culori foarte vii, așa cum îi șade bine unui crossover citadin.

Volkswagen Taigo împarte, evident, și motorizările cu Polo, ceea ce înseamnă că sub capotă găsești motoare de 1 litru și de 1,5 litri, cu manuală sau automată și cu puteri de până la 150 CP. Toate pe benzină, toate cu transmisie pe puntea față. 

De fapt, vă lăsăm pe voi să-l descoperiți în detaliu pe T-Cross accesându-i pagina dedicată din Ce Mașină Să Îmi Cumpăr, cu mențiunea că T-Cross se bucură acum de un avantaj client de 2.400 € pentru linia Advanced.  

Volkswagen Taigo

Taigo s-a născut în America de Sud, însă feblețea publicului european pentru orice plafon plonjat l-a făcut dorit și aici, așa că acum îl avem și la noi în țară. 

În principiu, Taigo este o variațiune coupe pe tema lui T-Cross, care la rândul său este declinarea crossover a lui Polo. V-am zis noi că e simplu de fapt! Sigur, n-ai zice că cele două sunt înrudite, pentru că dacă T-Cross este vărul mai practic al lui Polo, Taigo este vărul mai cu ștaif al ambelor modele. 

Înainte să te îngrijorezi de spațiul la interior al lui Taigo, intră pe pagina dedicată pentru a afla mai multe detalii despre model. Spoiler alert: n-are rost să-ți faci griji degeaba pentru spațiul interior. 

Și dacă ți-l configurezi cu linie de echipare Advanced și cu pachetul opțional Essential, mai scapi de o grijă, pardon, de două: îți cumperi o mașină bine configurată și te bucuri și de un avantaj client de până la 4.000 de euro.  

Volkswagen T-Roc

Pentru că T-Roc încpe cu litera T și are dimensiuni nu foarte îndepărtate de T-Cross și Taigo, ai tinde să crezi că sunt din aceeași familie. Cumva, sunt, doar că T-Roc este ruda mai mare — împarte platforma cu Golf, nu cu Polo. 

Asta înseamnă, în primul rând, mai mult rafinament la rulare, materiale mai bune și dotări superioare, dar și o gamă mai largă de motorizări: îți poți configura T-Roc și cu motorizări de 2 litri (ai de ales chiar între benzină și diesel), care vin și în versiune cu tracțiune integrală. Tot ce trebuie să știi despre T-Roc găsești aici, pe Ce Mașină, evident! 

Despre T-Roc trebuie să mai știi și că acum se bucură de un avantaj client de 2.550 € pentru linia Advanced. 

Acum, că am rezolvat și problema celor trei T-uri de la Volkswagen, ție nu-ți mai rămâne decât să alegi T-ul cel mai potrivit pentru nevoile tale. O vizită în showroom ar fi următorul pas. 

Imagini:
Linkuri: 
  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici