ID. CODE, o dovadă că Volkswagen explorează direcții noi

Volkswagen ID CODE

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Conceptul ID. CODE testează apele la Beijing Auto Show cu linii noi și o abordare curajoasă pentru interior.

Volkswagen înscrie conceptul ID. CODE în strategia „China pentru China”, parte a încercării mărcii germane de a-și lărgi amprenta în cea mai mare piață din lume, concepând și producând mașini noi în China, pentru chinezi.

Desigur, nu vorbim de o piață nouă pentru Volkswagen, care activează acolo de patru decenii, dar ofensiva mărcilor chinezești a sporit semnificativ de când mașina electrică a intrat în scenă. Se simte nevoia unui suflu nou, pe care l-a accentuat chiar CEO-ul Thomas Schafer:

„Marca Volkswagen poate să privească deja înapoi cu mândrie la 40 de ani de succes în China, iar noi continuăm această poveste de succes în era noilor mobilități, confirmând astfel încrederea clienților noștri chinezi.
ID. CODE oferă o primă vizualizare a viitorului Volkswagen în China: cu un design nou, un nou standard tehnologic și o experiență holistică a mărcii – specific orientată către nevoile și dorințele clienților chinezi.”

Volkswagen își consolidează ecosistemul de producție, dezvoltare, achiziții și producție de baterii în China. Ca exemplu, până la sfârșitul anului 2024, numărul de angajați la sediul de cercetare și dezvoltare din Anhui va crește la 3.000 de experți. Concomitent, marca intensifică localizarea pentru a obține cicluri de dezvoltare semnificativ mai scurte. Iar relațiile cu partenerii chinezi vor fi și mai strânse, aceștia urmând să fie integrați în procesul de dezvoltare încă de la stadii incipiente.

Tot ca parte a acestei strategii a fost anunțată o sub-marcă nouă – ID.UX – exclusiv dedicată pieței chineze, deocamdată. Marca va promova numai mașini electrice și, teoretic, va mixa virtuțile tradiționale ale Volkswagen cu un ADN orientat către lifestyle și către estetică futuristă, desigur însoțite de tehnologie de top.

SUV-ul ID.CODE are putea fi un exemplu de astfel de viitor model, integral electric, avangardist și pregătit pentru condus autonom „Level 4”, dar nu s-a vorbit de producție de serie. Totuși s-a precizat că gama ID (de vehicule electrice) va cuprinde 16 modele până în 2030, printre noile adiții fiind și 5 autovehicule care vor purta marca ID.UX, din 2027 încolo.

Alături de electrice urmează să apară și 12 modele cu motoare termice tradiționale, dar și 6 mașini cu propulsie hibridă, atât pe platformele actuale MQB și MEB, dar și pe o platformă nouă, integral concepută și dezvoltată în China.

Și să nu spui că nu prea ne interesează pe noi ce mai e prin China, că n-am nicio îndoială – măcar o parte din ce vom vedea acolo, ca design, accesorii, tehnologie, va ajunge cumva și în Europa.

Imagini: Volkswagen
Linkuri: https://www.volkswagen.ro/
  • Pentru ALTE ARTICOLE vizitează categoriile noastre AUTO, MOTO, EXPERIENȚE, OPINII, STIL.
  • MULTE ALTE teste, prezentări, discuții cu/despre mașini, motociclete, Formula 1, accesorii și călătorii găsești la SuperSpeed pe YouTube, aici.
  • Dacă nu știi CE MAȘINĂ SĂ ÎȚI CUMPERI, află părerea noastră despre oferta actuală pe cemasina.superspeed.tv, aici.
  • Nu uita că POȚI VEDEA emisiunile SuperSpeed la PRO•TV și pe VOYO, aici