Facelift pentru vârful de gamă, noul Volvo XC90

4c6e8a67-2020-volvo-xc90-facelift-unveiled-5

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Volvo a avut mare succes cu noile sale modele de când chinezii de la Geely a început să investească în marca suedeză. Primul din noua eră a fost XC90 care a ajuns la jumătatea carierei, ceea ce înseamnă că este timpul pentru un facelift.

La exterior nu s-au schimbat multe, avem acum o nouă grilă, modele de jante redesenate și nuanțe proaspete pentru vopsea. Schimbările importante vin de sub capotă.

Pentru versiunile cu motoare cu ardere internă, Volvo a dezvoltat un sistem de recuperare a energiei cinetice precum în Formula 1. Acesta promite o reducere a consumului cu 15% și va purta emblema B.

La interior găsim configurații cu șapte, patru (Excellence) și, nou pentru facelift, șase locuri dacă vrei mai mult spațiu pe rândul al doilea de scaune. Materialele de la bord au fost și ele îmbunătățite, nu că s-ar fi plâns multă lume de cele vechi.

Și cum Volvo este, pentru mulți, sinonim cu siguranța (deși în realitate toate mașinile moderne sunt foarte apropiate la acest capitol), Volvo a introdus pentru City Safety și Blind Spot Information System un ajutor din partea direcției. Mai mult, suedezii spun că sistemul lor City Safety cu funcție de frânare automată este singurul de pe piață ce poate recunoaște atât, pietoni și cicliști, cât și animale de mari dimensiuni. Funcție de frânare automată are și Cross Traffic Alert acum, iar de la fratele mai mic XC60 s-a împrumutat Oncoming Lane Mitigation care te ferește de pericole venind de pe banda opusă.

Suedezii nu au uitat nici de sistemul de infotainment Sensus, care include acum Android Auto (sincer nici nu știam că vechiul sistem avea doar Apple CarPlay), precum și Spotify care este companie suedeză.

Cine vrea poate comanda deja noul XC90 facelift, model ce se va asambla tot la fabrica din Torslanda, începând cu luna mai a acestui an.