FCA, Ferrari, Ford și Lamborghini își suspendă activitatea temporar

jeep-melfi-plant-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Pandemia de coronavirus are efecte negative și asupra industriei auto, trei producători anunțând închiderea a trei fabrici în Europa.

Ford trebuia să aibă trei zile libere la fabrica de la Valencia, Spania (18-20 martie), dar au fost confirmate trei cazuri de COVID-19 în rândul angajaților, așa că producătorul american a decis să suspende activitatea timp de o săptămână, începând cu data de 16 martie 2020.

„Am avut trei cazuri de COVID-19 în fabrica Ford Valencia în ultimele 24 ore” au declarat oficialii companiei. Aceștia au menționat că toți angajații care au intrat în contact cu cei infectați au fost izolați, după cum recomandă protocolul în aceste cazuri. „Am luat măsuri foarte rapid pentru a urmări protocolul stabilit, inclusiv identificarea și auto-izolarea tuturor angajaților ce au avut contact apropiat cu muncitorii afectați. Vom urmări toți pașii necesari pentru a fi siguri că riscul cauzat de această situație este diminuat.”

Fabrica de la Valencia este una în care lucrează peste 7.000 angajați, iar producția totală anuală se ridică la peste 400.000 autoturisme pe an.

FIAT Chrysler Automobiles a luat măsuri și mai drastice, anunțând suspendarea activității în mai multe fabrici din trei țări diferite.

Concernul italiano-american a anunțat FCA Italia și Maserati vor închide facilitățile de producție din Italia, cea din Serbia de la Kragujevac și cea din Tychy, acolo unde se produc 500 și Lancia Ypsilon.

FCA a declarat următoarele: „Suspendarea temporară a activității continuă implementarea unui set de măsuri cuprinzător ca răspuns la starea de urgență creată de COVID-19 și permite Grupului FCA să răspundă diminuării cererii, optimizând oferta. În mod particular, suspendarea producției este facilitată pentru a pregăti Grupul FCA să reînceapă producția imediat ce condițiile de piață vor permite acest lucru.”

După 17.000 cazuri de coronavirus confirmate în Italia, până și Ferrari a anunțat că închide de îndată fabricile sale de la Maranello și Modena deoarece pandemia a afectat lanțul său de furnizori. Angajații care au posibilitatea de a lucra de acasă o vor face. Restul nu au decât să stea acasă. Fabrica de Formula 1 Scuderia Ferrari se alătură fabricii de mașini de stradă și se închide după ce Marele Premiu al Australiei a fost anulat, iar Bahrain, China, Vietnam, Monaco și Spania au fost amânate. Sezonul 2020 de Formula 1 are mari șanse să nu se mai desfășoare.

Decizia Ferrari a venit la o zi după ce și Lamborghini a anunțat aceleași măsuri, dar în timp ce italienii din Sant’Agata Bolognese sunt în pauză până pe 25 martie, Ferrari a anunțat o întârziere până pe 27 martie. Chiar și după aceste coordonate temporale este posibil să nu se revină la activitatea normală, totul depinde de răspândirea virusului ce afectează Pământul de la finalul anului 2019.